•  Реклама

  •  Время







  • Про повернення заяви 06 січня 2015 року                                                             справа ...

Про повернення заяви 06 січня 2015 року                                                             справа № 927/1308/14 Суддя Фетисова І - Господарський суд Чернігівської області - Фетисова І.А.


  1. УХВАЛА

Господарський суд Чернігівської області

Пр-т. Миру, 20, м. Чернігів, 14000 , тел. 676-311, факс 77-44-62, e-mail: inbox@cn.arbitr.gov.ua

========================================================================================================================================================================

УХВАЛА

                                                  про повернення заяви

06 січня 2015 року                                                             справа № 927/1308/14

Суддя Фетисова І.А., розглянувши заяву та матеріали до неї

Боржника: Приватного підприємиства «Белтранснафта»

14000 м. Чернігів, пр-т Перемоги, 95 офіс 113

Стягувач: Товариство з обмеженою відповідальністю «БахмачНафтосервіс»

16501 м. Бахмач, вул. Петровського, 62 в

Про розстрочку виконання рішення суду

                                                  ВСТАНОВИВ:

Розгляд заяв, відповідно до ст. 121 ГПК України, здійснюється за загальними правилами господарського процесу.

Відповідно до ст. 56 ГПК України позивач, прокурор чи його заступник зобов'язані при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення. Наведена процесуальна норма носить імперативний характер та не допускає відступів від її виконання.

Відповідно до п. 7.3 постанови Пленуму Вищого господарського суду України "Про деякі питання практики виконання рішень, ухвал, постанов господарських судів України" від 17.10.2012 р. № 9 заяву про надання відстрочки, розстрочки, зміну способу і порядку виконання рішення слід розглядати за правилами ГПК у межах розглянутої господарським судом справи. Зокрема, заявник повинен подати докази надіслання другій стороні копії цієї заяви і доказів на її обґрунтування, сторони мають бути повідомлені про час і місце розгляду заяви тощо.

У разі неподання заявником доказів надіслання другій стороні відповідних копій заява і додані до неї документи не пізніше трьох днів з дати надходження заяви повертаються заявникові без розгляду на підставі пункту 6 частини першої статті 63, статті 121 ГПК, про що виноситься ухвала.

Відповідно до п. 2 Правил надання послуг поштового зв'язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України №270 від 05.03.2009, реєстрованим поштовим відправленням є поштове відправлення, яке приймається для пересилання з видачею розрахункового документа, пересилається з приписуванням до супровідних документів та вручається одержувачу під розписку. При цьому розрахунковим документом є документ встановленої відповідно до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" форми та змісту (касовий чек, розрахункова квитанція тощо), що підтверджує надання послуг поштового зв'язку.

Отже, відповідно до спеціальної норми господарського процесу та загального порядку надання послуг поштового зв'язку належними доказами надсилання відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів є розрахунковий документ, виданий відправникові оператором поштового зв'язку при прийнятті реєстрованого поштового відправлення для пересилання, а також опис вкладення до цього листа.

Заявником-боржником надано фіскальний чек від 05.01.2015 р. та опис вкладення в цінний лист від 05.01.2015 р. з зазначенням про направлення стягувачеві заяви про розстрочку виконання рішення у справі 927/1308/14 з додатками на 14 арк. Таким чином, встановити суду, які саме документи були направлені стягувачеві на 14 арк. не вбачається за можливе. За таких обставин, суд приходить до висновку, що заявником-боржником надано не належний доказ на підтвердження виконання приписів ст. 56 ГПК України.

Таким чином, відсутність належних доказів направлення заявником - боржником заяви та додатків до неї стягувачу є підставою для повернення заяви без розгляду.           Керуючись п. 6 ст. 63, 86, 121 Господарського процесуального кодексу України, суддя

                                        У Х В А Л И В :

Заяву та додані до неї документи повернути заявнику.

Після усунення порушень, скаржник має право подати заяву повторно.

Додаток: на 15 арк.

                    Суддя                                          І.А.Фетисова


Вернутся назад



Вам будет интересно:

В каких случаях гражданину может потребоваться помощь юриста

Случаи, когда гражданину может потребоваться помощь юриста

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде

Другим способом раздела имущества является присуждение неделимых частей имущества одному из супругов.

Збір інформації про конкретні особи, не порушуючи українську Конституцію

Навіть після здобуття незалежності Україною, мало хто з наших громадян вірить, що проживає в кращій демократичній державі.

Конституционный Суд меняет практику касаемо разделения имущества обоих супругов

Имущество, которое использовалось в коммерческой деятельности кем-то из супругов, не выступает его личной собственностью.


  • Комментарии

  • Новости и Публикации
Когда возможен раздел имущества супругов в Украине

Когда возможен раздел имущества супругов в Украине Ни для кого не будет секретом, что в Украине действует положение, которое регулирует взаимоотношение супругов в материальной составляющей брака.

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде Другим способом раздела имущества является присуждение неделимых частей имущества одному из супругов.

Ипотека, раздел супружеского кредита

Ипотека, раздел супружеского кредита Если на момент раздела имущества кредит не погашен, то естественно будет поднят вопрос, о том, кому же платить.

Отступления от принципов равенства при разделе ...

Отступления от принципов равенства при разделе имущественных прав Раздел имущества не поровну - достаточно поширенная практика украинских судов, когда в деле принимает участие знающий свою ...

Правдивые отзывы о юристах

Правдивые отзывы о юристах Отзывы о юридических конторах и отдельных специалистах: юристах, адвокатах не всегда только хорошие, но тем не менее, все ...


  • Голосования






  •  Рекомендации


  • Вопрос к юристу по наследству:



cron
559c09deeff8038dba68d59a70fb5de5