•  Реклама

  •  Время







  • Збір інформації про конкретні особи, не порушуючи українську ...

Збір інформації про конкретні особи, не порушуючи українську Конституцію


  1. Що ж таке конфіденційна інформація
  2. В іншому випадку, у Вас є всього кілька основних варіантів:

Збір інформації про конкретні особи, не порушуючи українську КонституціюНавіть після здобуття незалежності Україною, мало хто з її громадян вірить, що проживає в кращій демократичній державі. Але багато ще не втрачають надію. Тим, хто сподівається, не зайвим буде знати, що одним з головних прав людини виступає право на особисте життя, обумовлене в 32 статті української Конституції.

Суть наведеної цивільної привілеї полягає в тому, що ніхто не може вторгатися в особисте, а також, сімейне життя якоїсь окремо взятої особи за винятком тих випадків, які прямо передбачені Конституцією. У зв'язку з чим, Основний Закон України забороняє збирати, а також, зберігати, використовувати і яким-небудь способом поширювати конфіденційну інформацію стосовно особистості без отримання її згоди, крім тих випадків, які передбачені законом і лише в інтересах нацбезпеки, а також, економічної стабільності та прав самої людини.

Що ж таке конфіденційна інформація

Мабуть з цієї причини, використавши конституційне подання, отримане від Жашківської районної ради української Черкаської області, Конституційний Суд власним рішенням, датованим 20.01.2012 під номером 2-рп/2012 зумів роз'яснити, що ж таке конфіденційна інформація, що стосується особи, чи буде втручанням в особисте і сімейне життя збирання, зберігання, а також, використання і поширення будь-якої інформації про особистості?

 

Згідно думки КС, відповідно до Закону «Про інформацію» (стаття 20) інформація поділяється на відкриту і ту інформацію, яка має обмежений доступ. До слова, інформація разом з обмеженим доступом буває секретною, службовою, конфіденційною (стаття 21 українського Закону про інформацію).

Зазначимо, що, в принципі, все ясно: секретна інформація - це справа держчиновників і спецслужб, які оберігають громадян, зберігаючи при цьому державну таємницю, службова інформація - теж саме, що і секретна, лише таємниць у ній набагато менше або ж ступінь важливості тут не той.

КСУ розширив даний список, включивши ще відомості щодо майнового стану і інші персональні дані щодо фізичної особи. При цьому, судді також визнали, що сам по собі тема конфіденційної інформації достатньо складна і не розвідана до кінця, вони визначили перелік конкретних конфіденційних даних, що стосуються особи як список не вичерпний, тому що поведінка людини і подальша реалізація нею власних прав у всяких - різних відносинах передбачити вкрай неможливо.

 

У результаті, Конституційний Суд зміг визначити, що інформація щодо особистого і сімейного життя фізичної особи - будь-які відомості або ж вся сукупність відомостей про цю фізичну особу, яка була ідентифікована або ж може бути точно ідентифікована, тобто, національність, сімейний стан, освіта, релігійні переконання, а також, матеріальне становище, дата і безпосереднє місце народження, адреса, місце проживання, різні дані щодо особистих майнових і немайнових відносин з членами сім'ї, у тому числі, відомості про події, що відбувалися в домашній, інтимній, професійній та інших сферах життя, хіба що за винятком тих даних, які стосуються виконання повноважень особою, яка зараз займає посаду, безпосередньо пов'язану із здійсненням державних функцій.

Висновок з вищевикладеного такий: хочете отримати інформацію про людину? Попросіть у нЕЇ дозвіл на збір і подальше поширення даної інформації (непогано, якщо сам дозвіл буде надано в письмовому вигляді).

 

В іншому випадку, у Вас є всього кілька основних варіантів:

        
  • продовжувати збирати інформацію (при цьому, сподіваючись, що пронесе);
  •     
  • не збираємо інформацію;
  •     
  • брати інформацію з деяких відкритих джерел, посилаючись на них (мережа Інтернет, ЗМІ і так далі)


Вернутся назад



Вам будет интересно:

Вирішуємо проблеми за допомогою позову до суду

Багато хто думає при цьому, що досить просто взяти зразок і Ваша позовна заява буде практично готова.

Аборт: право на вибір чи вбивство?

Право на аборт виступає однією з найактуальніших проблем для сучасного суспільства.

Возмещение морального вреда

Одним из негативных последствий противоправного поведения правонарушителя может быть причинение морального вреда

Розлучення на території Німеччини

Для розірвання шлюбу знадобиться рік роздільного проживання.


  • Комментарии

  • Новости и Публикации
Когда возможен раздел имущества супругов в Украине

Когда возможен раздел имущества супругов в Украине Ни для кого не будет секретом, что в Украине действует положение, которое регулирует взаимоотношение супругов в материальной составляющей брака.

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде Другим способом раздела имущества является присуждение неделимых частей имущества одному из супругов.

Ипотека, раздел супружеского кредита

Ипотека, раздел супружеского кредита Если на момент раздела имущества кредит не погашен, то естественно будет поднят вопрос, о том, кому же платить.

Отступления от принципов равенства при разделе ...

Отступления от принципов равенства при разделе имущественных прав Раздел имущества не поровну - достаточно поширенная практика украинских судов, когда в деле принимает участие знающий свою ...

Правдивые отзывы о юристах

Правдивые отзывы о юристах Отзывы о юридических конторах и отдельных специалистах: юристах, адвокатах не всегда только хорошие, но тем не менее, все ...


  • Голосования






  •  Рекомендации


  • Вопрос к юристу по наследству:



cron
559c09deeff8038dba68d59a70fb5de5