•  Реклама

  •  Время







  • Чи слід купувати автомобіль і інші товари за схемою ...

Чи слід купувати автомобіль і інші товари за схемою «покупка в групах» у складчину


  1. Схема «покупка в групах»
  2. Так при чому ж тут «групи»?
  3. Ми допомагаємо повернути гроші!

Чи слід купувати автомобіль і інші товари за схемою «покупка в групах» у складчинуЩе рік або два раніше, коли банки фактично зупинили кредитування, на території України стали популярні певні альтернативні схеми з фінансування купівлі автомобіля й житла.

Крім автодилерів і забудовників, які почали активним чином пропонувати клієнтам свої власні програми розстрочки, отримали друге дихання образні покупки в групах. Тобто, «груповики» і донині заманюють цікавими умовами, але сама їх схема придбання таїть у собі чимало підводних каменів.

Схема «покупка в групах»

Отже, що ж це за групи? Адже, схема «покупка в групах» дуже схожа на звичний нам усім кредит, але разом з відстрочкою отримання нового товару. В принципі, стати учасником цієї схеми просто. Необхідно укласти договір з фірмою-адміністратором і регулярним чином вносити щомісячні, а також, додаткові платежі. До слова, у міру того, як накопичуються кошти, фірма купує товари, наприклад, авто і розподіляє потім їх серед своїх учасників по схемі.

Так при чому ж тут «групи»?

А от при тому, що фірми-адміністратори об'єднують клієнтів по сто-двісті осіб в групи по виду бажаного товару. Так як подібна схема, головним чином, застосовується для придбання автомобілів, звичайно, людей як би «сортують» по марці, а також, моделі транспортного засобу, вони за нього змагаються усередині однієї групи.

На українських телеканалах неодноразово піднімалася тема так званих фінансових пірамід. Люди разом укладали договори для подальшого отримання нових "кредитів" або "позик", разом з компаніями, діяльність яких, насамперед, полягає в управлінні різними накопичувальними програмами (тобто, покупками в групах) - образному розподілі грошових коштів під маленькі відсотки між вкладниками, але коли люди приходили за своїми грошима, то раптом з'ясовувалося, що істотні умови підписаного договору зовсім інші, ніж ті, які яскравим чином описував продавець-консультант до остаточного підписання договору. І згідно з новими умовами даного договору, вкладені гроші Вам вже не повертаються.

А в підсумку, у Вас немає ні "позик", ні описаних "кредитів", ні Ваших вкладених грошей, одні міркування в телепередачах про неможливість їх повернення, складність розуміння укладеного Вами договору та коментарі про різні шахрайські дії, проблемність доведення даних дій.

 

Українські правоохоронні органи не бачать шахрайства в діяльності різноманітних накопичувальних програм, адже дійсно, довести шахрайство вкрай складно, кримінальні справи, порушуються за наведеною статтею КК, потім закриваються, хоча за кількома були порушені кримінальні справи, знаходяться в різних стадіях розслідування, інші успішним чином продовжують обманювати українських довірливих громадян.

Враховуючи наш Цивільний кодекс, дійсно, відразу вимальовуються деякі договірні відносини, в яких нічого протизаконного немає. Але це зовсім не так. Подібна діяльність, згідно з нашим законодавством, забороняється, але необхідно розглядати ще й договір, який написаний надзвичайно дрібним шрифтом на трьох або п'яти сторінках, і в якому не зрозуміло нічого, часом, навіть, досвідченому юристу, елементи забороненої діяльності. Крім цього, належного механізму такої заборони не прописано в нашому законодавстві.

 

Але саме рішення проблеми лежить буквально на поверхні. Подібна діяльність заборонена законодавством на державному рівні, але чомусь, провести аналогію законодавства, на базі якого люди потім віддають свої гроші, не приходить нікому в голову. Наші адвокати ретельно вивчають це питання і допомагають людям все ж повернути вкладені кошти.

Ми допомагаємо повернути гроші!

З нашою допомогою українськими судами було винесено безліч рішень на користь вкладників, гроші були повернуті.Ми володіємо істотним обсягом знань та корисною інформацією стосовно питань діяльності ряду накопичувальних програм (тобто, придбань у групах), і як саме з ними боротися.

Для того, щоб об'єктивно думати, спробуємо спочатку розібратися:

        
  • Все це - зовсім не кредит, не купівля товарів у розстрочку, це покупки в групах, своєрідні накопичувальні програми;
  •     
  • до того ж, подібні підприємства надають посередницькі послуги при придбанні товарів, тобто, власних грошей, щоб купити для Вас товар вони не мають, вони просто збирають людей в певні групи (тобто, адмініструють їх), скажімо, двісті чоловік і ці люди вносять потім щомісячні внески, а сума даних внесків потім розбивається на суму ціни товару і термін його оплати (графік платежів), але щомісячні внески, при цьому, становитимуть чисті та адміністративні внески, отже, чисті засоби і складуть потім фонд групи, а от адміністративні це тільки їх частину, але Ви при цьому заплатили вступний внесок три-сім відсотка від ціни товару, і він вже йде тільки цим підприємствам, і при придбанні Вами товару, оплатіть ще раз 3-7% від вартості товару і знову їм, це за те, що Вам куплять товар;
  •     
  • по-третє: самі терміни покупки товару не визначені, фактично, Ви все оплачуєте товар один одному, а цим компаніям Ви заплатите лише за те, що вони Вас разом зібрали в групу.

Переплату, в принципі, вкрай нескладно порахувати, але зовсім не в цьому суть, а вся суть в тому, що якщо товар Вам необхідний дуже швидко, то для того, щоб його нарешті отримати, треба буде заплатити суму щомісячних платежів від всієї вартості товару в кількості п'ятдесяти відсотків і більше (це вже з практики), доведеться довго чекати.

І саме основне, насторожує, що немає ніякої відповідальності цих підприємств, гарантій, термінів, а існує висока переплата, а також непередбачені ситуації.


Вернутся назад



Вам будет интересно:

Компенсация в 2013 г. вкладов Сбербанка

Многие вкладчики Сбербанка Украины, как и всего бывшего СССР, с огромным нетерпением ждут, когда же все-таки начнется компенсация вкладов.

Чем может быть полезен юрист по отношению к документообороту?

Довольно странно, но на предприятиях уделяется чрезмерно мало внимания правовому сопровождению, если дело касается составления документов

Зачем нужен адвокат при бракоразводном процессе

Семейные адвокаты готовы оградить своих клиентов от нервного перенапряжения, и возьмут весь процесс развода в свои руки.

Обращение в районный суд

Любой гражданин может подать заявление в районный суд для того, чтобы отстоять свои права


  • Комментарии

  • Новости и Публикации
Когда возможен раздел имущества супругов в Украине

Когда возможен раздел имущества супругов в Украине Ни для кого не будет секретом, что в Украине действует положение, которое регулирует взаимоотношение супругов в материальной составляющей брака.

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде Другим способом раздела имущества является присуждение неделимых частей имущества одному из супругов.

Ипотека, раздел супружеского кредита

Ипотека, раздел супружеского кредита Если на момент раздела имущества кредит не погашен, то естественно будет поднят вопрос, о том, кому же платить.

Отступления от принципов равенства при разделе ...

Отступления от принципов равенства при разделе имущественных прав Раздел имущества не поровну - достаточно поширенная практика украинских судов, когда в деле принимает участие знающий свою ...

Правдивые отзывы о юристах

Правдивые отзывы о юристах Отзывы о юридических конторах и отдельных специалистах: юристах, адвокатах не всегда только хорошие, но тем не менее, все ...


  • Голосования






  •  Рекомендации


  • Вопрос к юристу по наследству:



cron
559c09deeff8038dba68d59a70fb5de5