•  Реклама

  •  Время







  • Їдемо на відпочинок за кордон - вчимо правила вивезення ...

Їдемо на відпочинок за кордон - вчимо правила вивезення готівки!


  1. Поцікавтеся встановленими правилами обміну валютних коштів
  2. Так скільки саме грошей можна вивезти з території України?
  3. Відпустка: яким чином відпочити?
  4. Якщо раптом виявлять порушення

Їдемо на відпочинок за кордон - вчимо правила вивезення готівки!Найчастіше зустрічається готівковий спосіб вивезення грошових коштів за кордон. Подібний вивіз валюти достатньо простий, але водночас досить ризикований. Виникає закономірне питання з обміном. Поміняти гривню на необхідну валюту спокійніше в самій Україні, але вигідніше, в принципі, може бути і в тій країні, куди Ви безпосередньо відправляєтеся.

Хоча, потрібно "знати місця" в останньому випадку. Наприклад, ніяк не варто міняти Ваші гроші в аеропортах, а також, на вокзалах та інших місцях скупчення туристів. Тут обмінний курс буде завжди заниженим.

Поцікавтеся встановленими правилами обміну валютних коштів

Запам'ятайте, що перш, ніж попрямувати в пункт призначення, спочатку поцікавтеся встановленими правилами обміну валютних коштів у цій країні. Наприклад, при операції обміну валюти в банках, у багатьох державах вимагають паспорт. Присутні й нюанси, про які Вам треба знати. Наприклад, в Угорщині певні охоронці в банках можуть Вас не впустити з рюкзаком. А в Італії, Кслов, працює система з шлюзування по 1-ій людині. Встановлена система облаштування просто не дозволяє проходити більш, ніж одній єдиній людині і лише в одному напрямку.

Тобто, з метою Вашої безпеки, Ви пройдете сканування окремими датчиками. І після всього, зможете спокійно зайти в банк. Природно, що все це займе у Вас чималий час. Будьте особливо уважні і з комерційними банками: звичайно, курс реалізації валютних коштів у них куди більш вигідний, але за власні послуги вони попросять у Вас десять відсотків з обмінюваної Вами суми. Гроші у "мінял" не беріть. Вони найчастіше шахраї, вельми при цьому досвідчені.

 

Так скільки саме грошей можна вивезти з території України?

Згідно з Інструкцією, що стосується переміщення готівки, а також, металів через митний український кордон, затвердженої постановою Правління НБ України, датованою 27.08.2008 під номером 148, фізичні особи мають право незалежно від віку вивозити з України одноразово готівкову іноземну валюту, гривню сумою, яка дорівнює 10 тис. євро або ж не перевищує даної суми. Вказану суму Ви можете вивозити без пред'явлення документів митнику, що підтверджують походження даних грошей.

 

Відпустка: яким чином відпочити?

Суму, яка більше десяти тисяч євро, вже доведеться задекларувати, майте при собі всі папери, які засвідчують зняття готівкових грошових коштів тільки на ту суму, яка більше встановленого розміру в еквіваленті. Митна декларація виступає підставою для вивезення (або ввезення) зазначеної суми грошових коштів протягом року з оформлення даної декларації. Згідно з вимогою митника, Ви зобов'язуєтесь заповнити окрему митну декларацію.

До того ж, українці мають право вивозити (у тому числі, ввозити в країну) окремі банківські метали.При собі треба мати письмовий документ, який підтверджує їх декларування. До того ж, для того, щоб зуміти ввезти на свою батьківщину більше, ніж просто півкіло золота, треба отримати нову індивідуальну ліцензію. До слова, вивезення громадянами банківських металів вагою понад 500 грамів не допускається. Представленим правом володіють тільки "уповноважені банки".

Вдобавок, дозволяється пересилати на територію нашої країни, а також за її кордон у поштових міжнародних відправленнях і різних експрес-відправленнях готівку, що не перевищують еквівалент в триста євро.

Додамо, перерахунок гривні в євро в самій декларації йде за оф. курсом НБУ на конкретний день перетину українського кордону або ж на день перерахування готівки.

Якщо раптом виявлять порушення

Якщо раптом виявлять, що Ви раніше порушили встановлені митні правила і зуміли приховати готівку, яка перевищує десять тисяч євро, або ж задекларували куди меншу суму, ніж вона є, то Вас негайно оштрафують. Природно, за недекларування готівки, а також банківських металів передбачається відповідальність у вигляді накладення штрафу розміром ста відсотків вартості самих предметів порушення наявних митних правил, а за вчинення протягом року повторного правопорушення - накладення штрафу розміром двісті відсотків, ту ж конфіскацію.

 

Саме тому, вирушаючи в закордонну поїздку, не забувайте знайомитися з наведеними правилами і раніше подбати про необхідні Вам документи.

Нещодавно стало відомо, що Нацбанк при ввезенні готівки дозволив не надавати певні документи відносно зняття Вами грошей з банківських рахунків. "Всі фізичні особи-нерезиденти, в тому числі, юридичні особи можуть в Україну ввозити валюту в сумі більше десять тисяч євро без паперів, які підтверджують її зняття з рахунків. Для цього, відтепер, треба лише письмове декларування грошових коштів у митному органі", - розповіли регулятори.

 

Нацбанк країни встановив, що з нашої країни можна вивести готівкову валюту понад 10 тис. євро винятковим чином за умови, що вона задекларована на в'їзді в країну ввезення грошей на велику суму. Крім цього, термін дії самого документа банку про зняття з рахунку валюти, необхідного при декларуванні вивезення понад 10 000 євро, складає в даний момент тридцять днів.


Вернутся назад



Вам будет интересно:

Как я нашла адвоката по семейным спорам

Следует не забывать, что из любой ситуации можно найти оптимальный выход, а все жизненные трудности только делают нас сильнее.

Рішення Європейського суду за 2013 рік

Європейський суд на початку 2013 задовольнив заяви деяких громадян проти України на суму більш, ніж один мільйон євро.

Как грамотно развестись в Украине

Разводится, как известно, намного сложнее чем жениться. Да и хлопот с разводом значительно больше.

Составление иска в суд

Если Вам необходимо судебное решение в Вашу пользу, не медлите, сразу же звоните специалисту и обращайтесь за юридической помощью.


  • Комментарии

  • Новости и Публикации
Когда возможен раздел имущества супругов в Украине

Когда возможен раздел имущества супругов в Украине Ни для кого не будет секретом, что в Украине действует положение, которое регулирует взаимоотношение супругов в материальной составляющей брака.

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде Другим способом раздела имущества является присуждение неделимых частей имущества одному из супругов.

Ипотека, раздел супружеского кредита

Ипотека, раздел супружеского кредита Если на момент раздела имущества кредит не погашен, то естественно будет поднят вопрос, о том, кому же платить.

Отступления от принципов равенства при разделе ...

Отступления от принципов равенства при разделе имущественных прав Раздел имущества не поровну - достаточно поширенная практика украинских судов, когда в деле принимает участие знающий свою ...

Правдивые отзывы о юристах

Правдивые отзывы о юристах Отзывы о юридических конторах и отдельных специалистах: юристах, адвокатах не всегда только хорошие, но тем не менее, все ...


  • Голосования






  •  Рекомендации


  • Вопрос к юристу по наследству:



cron
559c09deeff8038dba68d59a70fb5de5