•  Реклама

  •  Время







  • Судове підготовче засідання у кримінальному провадженні

Судове підготовче засідання у кримінальному провадженні


  1. Можливість клопотати про зміну або ж повне скасування заходів щодо забезпечення кримінального провадження

Судове підготовче засідання у кримінальному провадженніСудове підготовче засідання - це самий перший важливий етап у розборі кримінальної справи. Головне завдання даного засідання полягає в організаційному та процесуальному забезпеченні подальшого судового розгляду.

Перевіряючи матеріали кримінальної справи, український суд зобов'язаний встановити всю достатність юридичних і фактичних підстав для того, щоб прийняти судове рішення не вирішуючи при цьому питання про доведеність вини самого обвинуваченого, тому що це прерогатива суду під час вивчення судом кримінальної справи.

 

Можливість клопотати про зміну або ж повне скасування заходів щодо забезпечення кримінального провадження

У судовому підготовчому засіданні обвинуваченому, до того ж його адвокату, надається зручна можливість клопотати про зміну або ж повної скасування заходів щодо забезпечення кримінального провадження, в їх числі, запобіжного заходу, який було обрано стосовно обвинуваченого ще на стадії досудового розслідування його кримінальної справи.

У тому випадку, якщо в судовому підготовчому засіданні таке клопотання не було заявлено, то вибрані раніше заходи забезпечення на досудовому розслідуванні кримінальної справи, обрання запобіжного заходу щодо обвинуваченого, будуть вважатися продовженими.

 

Положення, які визначені законодавцем вказують на досить обмежений перелік необхідних підстав, за яких український суд здатен відмовити у задоволенні такого клопотання щодо зміни обраної міри запобіжного заходу з утримання за гратами (в якості єдиного суворого виду) на ще більш м'яку міру.

Наприклад, її розмір при зміні запобіжного заходу на заставу має бути визначений судом, враховуючи всі обставини кримінального злочину, в їх числі, сімейного стану самого обвинуваченого, інших даних щодо його особи і тих ризиків, які вказуються статтею Кодексу. Розмір застави зобов'язаний в достатній мірі гарантувати повне виконання підозрюваним або ж обвинуваченим всіх покладених обов'язків і ніяк не може бути непомірним для нього самого.


Вернутся назад



Вам будет интересно:

Земельні спори

Земельна суперечка - це доведення і обговорення власних прав на землю з чітким дотриманням процесуальної процедури і повної рівноправності всіх осіб.

В каких случаях гражданину может потребоваться помощь юриста

Случаи, когда гражданину может потребоваться помощь юриста

Проживання однією сім'єю і право власності на майно

Розглядаючи питання, що стосується можливості успадковувати особами, які не уклали шлюб, враховується, що саме спадкування може відбуватися двома способами.

Судове підготовче засідання у кримінальному провадженні

Перевіряючи матеріали кримінальної справи, український суд зобов'язаний встановити всю достатність юридичних і фактичних підстав для того, щоб прийняти судове рішення.


  • Комментарии

  • Новости и Публикации
Когда возможен раздел имущества супругов в Украине

Когда возможен раздел имущества супругов в Украине Ни для кого не будет секретом, что в Украине действует положение, которое регулирует взаимоотношение супругов в материальной составляющей брака.

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде Другим способом раздела имущества является присуждение неделимых частей имущества одному из супругов.

Ипотека, раздел супружеского кредита

Ипотека, раздел супружеского кредита Если на момент раздела имущества кредит не погашен, то естественно будет поднят вопрос, о том, кому же платить.

Отступления от принципов равенства при разделе ...

Отступления от принципов равенства при разделе имущественных прав Раздел имущества не поровну - достаточно поширенная практика украинских судов, когда в деле принимает участие знающий свою ...

Правдивые отзывы о юристах

Правдивые отзывы о юристах Отзывы о юридических конторах и отдельных специалистах: юристах, адвокатах не всегда только хорошие, но тем не менее, все ...


  • Голосования






  •  Рекомендации


  • Вопрос к юристу по наследству:



cron
559c09deeff8038dba68d59a70fb5de5