•  Реклама

  •  Время







  • Банківські хитрощі і захист від них

Банківські хитрощі і захист від них


  1. Опишемо банківські виверти

Банківські хитрощі і захист від нихВ Україні зараз почастішали випадки скоєння махінацій службовцями деяких банків. Часто фінансові установи домагаються арешту майна свого позичальника за дріб'язковість боргу, а ось людині доводиться виплачувати штрафні санкції та пеню, що незрозуміло звідки взялися, потрапляючи при цьому до боргової ями.

 

Опишемо банківські виверти

Спочатку ми розглянемо ситуації, при яких може утворюється несподівана заборгованість за кредитом у людини.

1. Вчинення маніпуляцій із зарплатними картками. Візьмемо приклад, закінчується термін дії зарплатної картки, людина про нього часто забуває. Але через кілька років до свого колишнього клієнта знову звертаються колектори або ж банківські службовці, вимагаючи погасити якийсь борг. Раптом виявляється, що за раніше укладеним договором, клієнт повинен був платити по п'ятдесят гривень щомісяця за обслуговування рахунку.

2. Різного роду маніпуляції, пов'язані з кредитними картами. Для того, щоб бути жертвою подібної афери, взагалі не обов'язково при собі мати кредитну карту. Буде достатньо клюнути на пропозицію від банкомата і зняти 10 замість 7 гривень, які були на рахунку. Причому, на різницю в три гривні банк відразу ж відкриває Вам кредитну лінію, яка називається овердрафтом, нараховуючи в подальшому на неї проценти. Самого нещасного клієнта, природно, про це, зазвичай, не повідомляють.

3. Списування грошових коштів з Ваших карт. Часом банкомат у стані списати кошти з Вашої картки, не надавши Вам якийсь чек або готівку. У наведеному випадку довести щось дуже важко, тому що в банківській системі знаходиться успішна транзакція.

4. Пеня на цілком погашений кредит. Після погашення кредиту людині видають квитанцію по сплаченому платежу. Але банк, насправді ж, зобов'язаний видати Вам довідку, стосовно повного погашення Вашого кредиту. В результаті, Ваш рахунок буде відкритим, а за його подальше обслуговування у вас продовжують стягувати гроші. Часом, клієнт погашає кредит вже в середині місяця. А через кілька днів при перерахунку нараховують додаткові відсотки за нинішній місяць, і знову на кредитній карті з'являється якийсь борг.

5. Оплата якогось чужого кредиту. Наприклад, клієнт вносить кожен місяць платіж відповідно кредиту, але банк буде заповнювати квитанцію на іншу людину, погашаючи при цьому чужий кредит. Щоб цього уникнути, читайте власні реквізити в банківському чеку.

6. Так званий «помилковий хард-колекшн». Різні колектори можуть відібрати у людини майно за прострочений нею платіж по кредиту. Зазвичай, таке трапляється, коли банк передає помилкові відомості, що стосуються сумлінних позичальників у різні колекторські фірми.

7. Маніпуляції, пов'язані з депозитами. Часом банк розриває укладений депозитний договір, навіть, без відома клієнта. Подібні махінації відбуваються після того, як повністю закінчується термін такого договору. В інших випадках, фінансові установи пропонують клієнтам здійснити переоформлення грошових коштів або валютних депозитів уже в золото. Тоді істотні суми грошей загубляться на курсовій різниці.

8. Зміна встановленого кредитного ліміту однією стороною. У такому випадку, кредит поділять на «власні гроші» і гроші - власність банку. Приміром, знижуючи ліміт з видачі готівки з двох тисяч гривень до півтори, банк зараховує п'ятсот гривень в «перевитрати», за якими нараховуються надалі величезні штрафи.

9. Всякі підроблені листи. Ваш банк надсилає лист боржнику нібито від суду, на базі якого з його з картки списує певну суму. Найчастіше, виявляється, що сама процедура щодо списання кредитних коштів проводилася на підставі договору, зміненого однією стороною, наприклад, пунктів щодо нарахування санкцій за весь прострочений платіж.

10. Введення після подачі позову до судового органу штрафних санкцій.


Вернутся назад



Вам будет интересно:

Как разделить имущество супругов при разводе

Развод супругов - дело тяжелое и хлопотное, особую сложность вызывает раздел имущества бывших супругов.

Компенсация в 2013 г. вкладов Сбербанка

Многие вкладчики Сбербанка Украины, как и всего бывшего СССР, с огромным нетерпением ждут, когда же все-таки начнется компенсация вкладов.

Розлучення на території Німеччини

Для розірвання шлюбу знадобиться рік роздільного проживання.

Новая система, касающаяся регистрации прав относительно недвижимого имущества

С 2013 стартовала новая система, касающаяся регистрации прав относительно недвижимого имущества, их отягощений.


  • Комментарии

  • Новости и Публикации
Когда возможен раздел имущества супругов в Украине

Когда возможен раздел имущества супругов в Украине Ни для кого не будет секретом, что в Украине действует положение, которое регулирует взаимоотношение супругов в материальной составляющей брака.

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде Другим способом раздела имущества является присуждение неделимых частей имущества одному из супругов.

Ипотека, раздел супружеского кредита

Ипотека, раздел супружеского кредита Если на момент раздела имущества кредит не погашен, то естественно будет поднят вопрос, о том, кому же платить.

Отступления от принципов равенства при разделе ...

Отступления от принципов равенства при разделе имущественных прав Раздел имущества не поровну - достаточно поширенная практика украинских судов, когда в деле принимает участие знающий свою ...

Правдивые отзывы о юристах

Правдивые отзывы о юристах Отзывы о юридических конторах и отдельных специалистах: юристах, адвокатах не всегда только хорошие, но тем не менее, все ...


  • Голосования






  •  Рекомендации


  • Вопрос к юристу по наследству:



cron
559c09deeff8038dba68d59a70fb5de5