•  Реклама

  •  Время







  • Як швидко, правильно і вигідно розлучитися

Як швидко, правильно і вигідно розлучитися


  1. Розпишемо РОЗЛУЧЕННЯ ЧЕРЕЗ РАЦС
  2. Розпишемо РОЗІРВАННЯ ШЛЮБУ В СУДОВОМУ ПОРЯДКУ
  3. Тепер зупинимося про вимоги до позову.
  4. Позов прийнято складати суто українською мовою.

Як швидко, правильно і вигідно розлучитисяНа превеликий жаль, більшу частину судових справ в наш час до цих пір складають ті справи, які пов'язані з сімейними суперечками, особливо актуальним на сьогоднішній момент завжди залишається питання, тісно пов'язане з розірванням шлюбу, а також, стягненням аліментів.

Зараз послуги адвокатів, що стосуються ведення справ про розлучення знаходяться в ціновому діапазоні двох-трьох тисяч гривень, що є адекватною оцінкою всієї адвокатської роботи. Одночасно з цим, зовсім не кожна людина дозволить собі послуги хорошого юриста, ця стаття допоможе Вам докладним чином розібратися в існуючих тонкощах цього питання і реалізувати власні права самостійно.

 

Насамперед, у даний момент існує 2 методи припинення шлюбу: за допомогою РАЦС і суду.

 

Розпишемо РОЗЛУЧЕННЯ ЧЕРЕЗ РАЦС

Через РАЦС можна буде розлучитися лише при дотриманні двох важливих умов:відсутність дітей, а також, загальна згода подружжя на розірвання шлюбу. При всьому цьому, подається спільна заява. Тобто, подати заяву в РАЦС одним з подружжя можна лише в тому випадку, якщо інший член подружжя був визнаний судом повністю недієздатним або ж безвісно відсутнім.

Вкрай важливо відзначити, що присутність майнового спору між обома членами подружжя ніяк не впливає на розірвання шлюбу в позасудовому порядку.

 

Якщо 2-ий з подружжя ніяк не може підписати заяву особисто (наприклад, перебуває за кордоном, на лікуванні, у тривалому відрядженні за межами міста, у тому числі, з інших причин), в подібному випадку, подається завірена нотаріальним чином заява від його імені.

Крім того, заява також подається за місцем находження сім'ї, а також, одного з подружжя. Ви можете подати свою заяву і по-своєму і з подружнього місця проживання.

 

Зазвичай, після подачі заяви дається термін в один місяць, щоб надати подружжю можливість примиритися. Протягом даного терміну Ви можете забрати власну заяву. Якщо всього цього не сталося, органом РАЦС вноситься спеціальний запис про припинення шлюбних відносин. При розірванні шлюбу участь подружжя обов'язкова, тому, якщо один з членів подружжя (або ж обидва) не в змозі бути присутнім при цій процедурі, треба заздалегідь повідомити у письмовому вигляді РАЦС про свою відсутність або ж дати згоду заочно на реєстрацію припинення шлюбу.

Крім цього, якщо Ваш чоловік змінив власне прізвище при вступі в новий шлюб, в подібній заяві вказується бажання залишитися на даному прізвищі або ж повернути «дівоче» прізвище.

 

В результаті, відділ РАЦС видає Вам свідоцтво щодо розірвання шлюбу, притому, в паспортах розлученого подружжя проставляється спеціальна позначка. Якщо ж розлучення відбувається без участі подружжя, то подібна відмітка ставиться при врученні їм свідоцтва про розлучення.

Якщо Ви хочете при розірванні шлюбу змінити власне прізвище, то треба пам'ятати, що впродовж місяця після внесення такої відмітки до паспорта, його треба змінити.

 

Розпишемо РОЗІРВАННЯ ШЛЮБУ В СУДОВОМУ ПОРЯДКУ

У тому випадку, якщо обом членам подружжя не вдалося домовитися про розлучення мирно, якщо в сім'ї вже присутні діти, то розлучитися через органи РАЦС ніяк не вдасться. Залишається лише один єдиний шлях - це звернення до судових органів.

 

Судовий порядок по вирішенню таких питань набагато складніший і куди більш витратний, але одночасно, допоможе врегулювати й інші питання, наприклад, розділ майна, виховання власних дітей, а також, сплату аліментів. Пам'ятайте, що всупереч існуючій думці, питання, що стосуються припинення шлюбу, а також, сплати встановлених аліментів, поділу спільного майна буде найкраще вирішувати в інших судових процесах.

Небажано в одному позові об'єднувати вимоги щодо розірвання шлюбу, поділу спільного майна, про стягнення аліментів. Навіть, незважаючи на те, що ніхто не забороняє об'єднувати такі вимоги, подача подібного позову значно ускладнить розгляд справи. Потім, це загрожує затягуванням всього процесу, поки не вирішаться всі ті питання, які поставлені в позові, розлучення Вам ніхто не оформить.

 

Тому, навіть, незважаючи на складні проблеми, позов про припинення шлюбу подавайте окремо. Тим самим, Ви зможете подавати позови щодо стягнення аліментів, про поділ майна.

Зазначимо, що припинення шлюбу протягом вагітності дружини та протягом одного року після народження спільної дитини буде неможливим. Винятком хіба що є випадки, коли відомо, що батьком дитини виступає не чоловік, а інша особа, що підтверджується офіційним чином.

 

Тепер зупинимося про вимоги до позову.

Позов, зазвичай, подається до суду прямо за місцем проживання відповідача. Але також представляється можливим надання позову за місцем проживання позивачки при нагоді, якщо вона живе разом з неповнолітньою дитиною, або з інших істотних причин, за домовленістю двох сторін.

У позові також вказується, коли і ким був укладений шлюб, чи є діти, чи мається майновий спір, тісно пов'язаний з вихованням дитини, а також, стягненням аліментів тощо.Якщо Ви вказуєте, що є такий спір, то важливо, щоб воно вирішувалося в порядку іншого виробництва. Вказуйте причини розірвання шлюбу, на практиці, може лише обмежитися якимись формальними фразами. Але, якщо Вам надалі буде необхідно вирішувати такі питання, як, наприклад, позбавлення батьківських прав, вирішення питання щодо місця проживання дитини, то буде найкраще детально вказувати в позові негативні моменти, що спостерігалися у Вашому спільному житті і стали причиною розлучення, наприклад, асоціальний спосіб життя, прояв агресії.

До позову також додаються такі документи: копія паспорта, а також ідентифікаційного коду позивача, в тому числі, копія свідоцтва щодо укладення шлюбу, та ж копія свідоцтва щодо народження дитини. Можуть додаватися і інші документи, які підтверджують ті чи інші обставини, на які в позові посилаєтеся.

 

Вдобавок, в цьому випадку, обов'язкова сплата державного мита. Судовий збір, зазвичай, сплачується через будь-який банк по тих реквізитах, які вказані на офіційному сайті української судової влади. Тут Ви можете відшукати адреси, банківські реквізити українського суду, багато іншої цікавої інформації, можете розрахувати розмір такого судового збору.

Зазвичай, в справах про розлучення розмір внесеного судового збору встановлено 0.1 розміру мінімальної зарплати (так як це немайновий позов), за основу береться існуючий розмір заробітної плати, який встановлено на 1 січня цього року.

До позову додається квитанція про оплату встановленого судового збору. В обов'язковому порядку прикладіть оригінал квитанції, а не її копію.

 

Позов прийнято складати суто українською мовою.

До позову докладають його копію, а також, усі копії офіційних паперів, призначених для відповідача.

Позовна заява подається рекомендованим листом поштою, але краще це, по можливості, робити через канцелярію суду особисто. При цьому, майте третій примірник позову (тобто, Ваш особистий), на якому Вам поставлять в канцелярії штамп відносно того, що позовна заява прийнята.

Якщо всі вимоги закону цілком були дотримані, то українським судом відкривається нове виробництво і справа потім приймається до розгляду.

 

Необхідно сказати, що в середньому у Вас вирішення питання за допомогою суду займе приблизно два місяці з дня подачі заяви. Так як, по-перше, в цей момент робиться спецзапрос в паспортну службу про місце проживання відповідача, відповідь з якого, зазвичай, очікують приблизно два тижні. Потім призначають дату засідання. Вдобавок, суд дає час на примирення в 1 місяць. Але в даний момент подібна практика, фактично, не використовується, тому при величезному бажанні, саме питання про розлучення має вирішуватися на першому засіданні протягом десяти хвилин.

Рішення отримують на руки через 5 днів після його оголошення. Вам необхідно заздалегідь написати заяву про видачу рішення в канцелярії.

Потім з цим Рішенням звертайтеся до РАГСу, де буде внесено запис про припинення шлюбу, буде видано Свідоцтво.


Вернутся назад



Вам будет интересно:

Земельні спори

Земельна суперечка - це доведення і обговорення власних прав на землю з чітким дотриманням процесуальної процедури і повної рівноправності всіх осіб.

Как разделить имущество супругов при разводе

Развод супругов - дело тяжелое и хлопотное, особую сложность вызывает раздел имущества бывших супругов.

Новая система, касающаяся регистрации прав относительно недвижимого имущества

С 2013 стартовала новая система, касающаяся регистрации прав относительно недвижимого имущества, их отягощений.

Отступления от принципов равенства при разделе имущественных прав

Раздел имущества не поровну - достаточно поширенная практика украинских судов, когда в деле принимает участие знающий свою работу юрист.


  • Комментарии

  • Новости и Публикации
Когда возможен раздел имущества супругов в Украине

Когда возможен раздел имущества супругов в Украине Ни для кого не будет секретом, что в Украине действует положение, которое регулирует взаимоотношение супругов в материальной составляющей брака.

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде Другим способом раздела имущества является присуждение неделимых частей имущества одному из супругов.

Ипотека, раздел супружеского кредита

Ипотека, раздел супружеского кредита Если на момент раздела имущества кредит не погашен, то естественно будет поднят вопрос, о том, кому же платить.

Отступления от принципов равенства при разделе ...

Отступления от принципов равенства при разделе имущественных прав Раздел имущества не поровну - достаточно поширенная практика украинских судов, когда в деле принимает участие знающий свою ...

Правдивые отзывы о юристах

Правдивые отзывы о юристах Отзывы о юридических конторах и отдельных специалистах: юристах, адвокатах не всегда только хорошие, но тем не менее, все ...


  • Голосования






  •  Рекомендации


  • Вопрос к юристу по наследству:



cron
559c09deeff8038dba68d59a70fb5de5