•  Реклама

  •  Время







  • Дж. Романо проти Італії - рішення Євросуду про матеріальну ...

Дж. Романо проти Італії - рішення Євросуду про матеріальну компенсацію і моральний збиток від колишнього роботодавця


  1. Заявник перераховував порушення шостої статті

Дж. Романо проти Італії - рішення Євросуду про матеріальну компенсацію і моральний збиток від колишнього роботодавцяЯк стало відомо, 5 березня цього року Європейський суд, що спеціалізується з прав людини у світовому оточенні, зміг опублікувати своє рішення у справі під назвою «Дж. Романо проти Італії», розглянутому приблизно 11 років тому.

 

Нагадаємо, що ще в 1984 заявник вирішив звернутися в італійські судові органи разом з позовом до свого колишнього роботодавця, тим самим вимагаючи при цьому відшкодування за вислугу років, надбавки до зарплати. Одночасно, один із судів зміг визнати фірму роботодавця банкрутом. Джузеппе Романо, дізнавшись про це, пішов до суду з наполегливим проханням визнати його кредитором згідно борговим зобов'язанням фірми.

 

Цей заявник тоді виграв справу.Суд вирішив зобов'язати власника колишнього роботодавця сплатити порядку 8900 євро, але проблема заявника так і не зникла. Причому, судові розгляди тривали приблизно вісім років. Лише в 2002 справу стосовно банкрутства було повністю закрито, і заявнику при остаточному розподілі належних коштів виплатили приблизно 6 тисяч євро.

Тоді Джузеппе Романо подав згідно італійським законам під назвою «Пінто» апеляцію (яка надає можливість скаржитися до різних національних судів на дуже тривалі судові розгляди, у тому числі, регулює право на подальше отримання компенсації при експропріації). До того ж, він скаржився на велику тривалість самих процедур і обмеження права на володіння своїм майном. Римський Апеляційний суд прийняв рішення на користь цього заявника і зобов'язав італійське Міністерство юстиції виплатити компенсацію за понесений моральний збиток Джузеппе Романо, який склав цілу тисячу євро.

Але Міністерство юстиції з виплатою наведеної компенсації не поспішало, що змусило Романо звернутися зі скаргою в італійський Департамент платіжних доручень. Всі процедури на національному рівні в 2004 році завершилися. У підсумку, заявнику виплатили в якості компенсації 1244,81 євро за заподіяну йому моральну шкоду.

Заявник перераховував порушення шостої статті

У своїй скарзі до Європейського суду цей заявник перераховував порушення шостої статті (право на судовий справедливий розгляд в розумні терміни), у тому числі, на порушення першої статті Конвенції стосовно захисту прав людини і свобод, в частині захисту приватної власності. Джузеппе Романо посилався на надмірну тривалість самої процедури банкрутства, а також тривале затягування процедури з отримання компенсації згідно італійським законам «Пінто».

Європейський суд, в першу чергу, посилаючись на прецедентну практику, вирішив встановити порушення вимоги по терміну з розгляду такої справи національними органами і тим самим зобов'язав Італію виплатити даному заявнику суму в 10 700 євро в якості відшкодування йому моральної шкоди, а також 1000 євро - за судові витрати.

 

Взагалі, це вже не перше рішення Європейського суду, в якому застосовується так зване автономне значення цієї Конвенції. По такій справі власністю виступали гроші і надбавки до зарплати, то є законні очікування, які підтверджені рішеннями національних судів.


Вернутся назад



Вам будет интересно:

Украина ратифицировала Конвенцию касаемо международного взыскания алиментов

С 11 января 2013 года Украина подключилась к Конвенции относительно взыскания в международном плане алиментов на детей, других видах содержания в семье.

Нова процедура щодо оскарження податкової перевірки в адміністративному порядку

З прийняттям українського Податкового кодексу трохи змінилася сама процедура щодо оскарження в адміністративному порядку.

Отстранение наследников от прав на наследование

Наше законодательство установило несколько ограничений для наследников, согласно которым они теряют свои имущественные права на наследство.

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде

Другим способом раздела имущества является присуждение неделимых частей имущества одному из супругов.


  • Комментарии

  • Новости и Публикации
Когда возможен раздел имущества супругов в Украине

Когда возможен раздел имущества супругов в Украине Ни для кого не будет секретом, что в Украине действует положение, которое регулирует взаимоотношение супругов в материальной составляющей брака.

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде Другим способом раздела имущества является присуждение неделимых частей имущества одному из супругов.

Ипотека, раздел супружеского кредита

Ипотека, раздел супружеского кредита Если на момент раздела имущества кредит не погашен, то естественно будет поднят вопрос, о том, кому же платить.

Отступления от принципов равенства при разделе ...

Отступления от принципов равенства при разделе имущественных прав Раздел имущества не поровну - достаточно поширенная практика украинских судов, когда в деле принимает участие знающий свою ...

Правдивые отзывы о юристах

Правдивые отзывы о юристах Отзывы о юридических конторах и отдельных специалистах: юристах, адвокатах не всегда только хорошие, но тем не менее, все ...


  • Голосования






  •  Рекомендации


  • Вопрос к юристу по наследству:



cron
559c09deeff8038dba68d59a70fb5de5