•  Реклама

  •  Время







  • Вивозимо гроші з української території

Вивозимо гроші з української території


  1. Зупинимося на офіційних варіантах вивезення валюти
  2. Зупинимося на ризиках неофіційних варіантів вивезення валюти
  3. Скільки саме коштів можна вивести згідно з нині існуючими законами
  4. Легальні, а також нелегальні способи з вивезення валюти з України

Вивозимо гроші з української територіїФактично, чим більше ви намагаєтеся зекономити на вивезенні грошових коштів з української території, тим більше Ви можете їх втратити. Навіть, незважаючи на стрімкий розвиток ринку різних платіжних карт, що набирають популярність дорожніх чеків та інших інструментів, які придатні для процедури вивезення валюти за кордон, як і раніше, більшість людей не довіряє даним банківських нововведень і використовує дідівський спосіб.

Адже, по суті, вивіз готівкових грошей, призначених для потреб споживача, являє собою найоптимістичніший варіант з погляду можливих трансакційних витрат. Тому що, чим більше буде сума, яку потім проводять за допомогою банків або ж системи переказів, тим будуть більше самі втрати.

 

Зупинимося на офіційних варіантах вивезення валюти

До слова, банкіри радять вивозити гроші саме на Вашій платіжній карті, але в неофіційних бесідах можливих проблем не виключають. Наприклад, може так статися, що вашу карту буквально з'їсть іноземний банкомат і доведеться витратити в чужій країні безліч дорогоцінного часу, нервів, а також грошей, щоб повернути свої кровні. Навіть, якщо вас така доля минула, треба буде все одно платити певну комісію за зняття в банкоматі закордонного банку готівкових до трьох відсотків від суми.

 

        
  1. Якщо Ви все ж вирішили взяти з собою дорожні чеки, то їх переведення в готівку цілком буде коштувати Вам півтора відсотка від суми.
  2.     
  3. Самі по собі грошові перекази - це досить дороге задоволення, якщо Вашу валюту регулярно переправляють.
  4.     
  5. Весь перерахований негатив і провокує надалі появу альтернативних шляхів вивезення грошей.
  6.     
  7. Через кордон України абсолютно спокійно можна провозити не більше трьох тисяч доларів на одну людину, в їх числі дорожні чеки.

 

Зупинимося на ризиках неофіційних варіантів вивезення валюти

Через кордон нелегально вивозять гроші багато шоферів-далекобійників. Найчастіше, їх просто кладуть в обшивці власного автотранспорту або інших таємних місцях свого автобуса, вантажівки. Подібний спосіб вивезення валюти досить ризикований, тому що у випадку обшуку буде велика ймовірність втратити частину грошей.

На сайті Ви зручно можете порівняти тарифи і рейтинги за грошовими переказами.

Зараз водії придумали ще більш розумну для них схему - вони просто роздають грошові знаки пасажирам автобуса в межах, які дозволені на даний момент до перевезення на 1-у людину (три тисячі доларів). Однак, цілком усунути ризик навряд чи вийде. Бували такі ситуації, коли пасажир брав гроші в Україні і «забував» їх повертати після перетину кордону. За словами очевидців, навіть, доходило до обшуків разом з роздяганням.

 

Фактично, в кожному разі, здійснюючи виїзд за кордон, ви зобов'язані чітко знати законні права, тому що митники цілком можуть піддатися спокусі корупції. До слова, на кордоні завжди знайдеться маса порожніх причин для того, щоб затримати, особливо, якщо його проходження трапилося в нічний час, а самі пасажири дуже поспішають. Наприклад, вас можуть взагалі не впізнати на фото Вашого закордонного паспорта, перевірити вибірковим чином багаж та інше.

 

Крім цього, співробітники митниць найчастіше вкрай грубо спілкуються з інтуристами, вважаючи себе вартовими закону, а всіх виїжджаючих осіб - потенційними порушниками. В результаті, дрібні причіпки призводять лише до того, що туристи будуть згодні на малі хабарі, прекрасно розуміючи, що час значно дорожчий, і простоявши на митниці в черзі, вони можуть просто втратити квиток, якщо їх раптом висадять ще «до з'ясування всіх обставин».

 

Скільки саме коштів можна вивести згідно з нині існуючими законами

У тій же інструкції від Національного банку, якою повинні керуватися митники, повідомляється, що кордон можна перетинати разом із сумою, еквівалентною трьом тисячам доларів при усному її декларуванні. Значить, що ви за своєю власною ініціативою зобов'язані повідомити митному інспектору, що, припустимо, провозите $ 2 тисячі. «На митниці необхідно говорити тільки правду», - підкреслює заступник голови правління одного з банків.

 

Згідно з нині чинним законодавством, з обов'язковим декларуванням на сьогоднішній день можна вивозити до $ 10 тис., а також ввозити в Україну до суми в $ 15 тисяч. При наявності спеціального дозволу від територіального управління НБУ можна вивозити і до ста тисяч доларів, але на його отримання Вам буде потрібно приблизно три місяці.

 

До речі, ставлення до декларування також залежить від мети використання грошових коштів. Тому, якщо Вами планується легалізація даних засобів за кордоном (відкриття рахунку на дуже велику суму), то вам, швидше за все, знадобиться документ, що підтверджує походження грошей.

Цим документом, звичайно, є довідка, видана з банку або ж копія Вашої митної декларації.

 

Легальні, а також нелегальні способи з вивезення валюти з України

 

Примітка: Спосіб вивезення - Ціна послуги, відсоток від суми

        
  1. Банківський переказ - три відсотки
  2.     
  3. Платіжна карта - два-три відсотки
  4.     
  5. Дорожні чеки - півтора-два відсотки
  6.     
  7. Готівкові Безкоштовно
  8.     
  9. Через шоферів-далекобійників Договірна


Вернутся назад



Вам будет интересно:

Що ж вибрати: заповіт або дарчу?

Не слід керуватися одними благими мотивами, буде краще прислухатися зараз до закону, що регламентує оформлення угод цього типу.

Земельні спори

Земельна суперечка - це доведення і обговорення власних прав на землю з чітким дотриманням процесуальної процедури і повної рівноправності всіх осіб.

Покупка страхового стажа для пенсии

Тот, кто еще не успел заработать себе страховой стаж, нужный для пенсии, в состоянии купить его, заключив вместе с Пенсионным фондом специальный договор.


  • Комментарии

  • Новости и Публикации
Когда возможен раздел имущества супругов в Украине

Когда возможен раздел имущества супругов в Украине Ни для кого не будет секретом, что в Украине действует положение, которое регулирует взаимоотношение супругов в материальной составляющей брака.

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде Другим способом раздела имущества является присуждение неделимых частей имущества одному из супругов.

Ипотека, раздел супружеского кредита

Ипотека, раздел супружеского кредита Если на момент раздела имущества кредит не погашен, то естественно будет поднят вопрос, о том, кому же платить.

Отступления от принципов равенства при разделе ...

Отступления от принципов равенства при разделе имущественных прав Раздел имущества не поровну - достаточно поширенная практика украинских судов, когда в деле принимает участие знающий свою ...

Правдивые отзывы о юристах

Правдивые отзывы о юристах Отзывы о юридических конторах и отдельных специалистах: юристах, адвокатах не всегда только хорошие, но тем не менее, все ...


  • Голосования






  •  Рекомендации


  • Вопрос к юристу по наследству:



cron
559c09deeff8038dba68d59a70fb5de5