•  Реклама

  •  Время







  • Безкоштовна правова допомога

Безкоштовна правова допомога


  1. Унікальність системи надання безкоштовної допомоги
  2. Доповнення в інституційний механізм надання безкоштовної юрдопомоги

Безкоштовна правова допомогаБудь-яка людина, що знаходиться в Україні, з січня цього року, яка піддається кримінальному або ж адміністративному переслідуванню, з січня цього року може отримати допомогу професійного захисника в перші ж години після обмеження її свободи пересування. Приміром, цього року розпочав свою роботу Спеццентр з надання юридичної безкоштовної допомоги.

У випадках, коли, відповідно до українського закону, участь захисника при кримінальному провадженні буде обов'язковою, або ж підозрюваний оплатити послуги адвоката не в змозі, адвокат надасть юрдопомогу. З вами будуть працювати понад двох тисяч високопрофесійних адвокатів, які були відібрані завдяки конкурсу, в режимі семи днів на тиждень, вони цілодобово забезпечуватимуть надання подібної допомоги громадянам України.

Унікальність системи надання безкоштовної допомоги

Додамо, що унікальність системи надання безкоштовної допомоги, насамперед, визначається, в першу чергу, тим, що її існування просто неможливо без справжнього партнерства, а також по-справжньому злагодженої взаємодії відразу двох складових, а саме, адміністративно-фінансової, забезпечуваної в особі Міністерства юстиції, а також професійної, забезпечуваної адвокатами.

І хоча право громадян з юридичною освітою надавати безкоштовну правову допомогу вже досить довгий час закріплюється в Конституції і декількох українських законах, реалізувати його дійсно в повному обсязі було, фактично, неможливо донедавна, з причини повної відсутності якоїсь єдиної політики у сфері надання юрдопомоги за державний рахунок та інших інституційних механізмів. Наприклад, закон, що стосується безкоштовної юрдопомоги, зміг надати чіткий механізм, але також і сам набір інструментів для того, щоб реалізовувати право кожного на надання юрдопомоги у випадках, коли вона зобов'язана надаватися безкоштовно. Цей Закон відповідає цілому ряду міжнародних документів, учасником яких в даний момент виступає наша держава, наприклад, Конвенції, що стосується захисту прав людини, в тому числі, основоположних свобод 1950 і Міжнародного пакту 1966 про громадянські і політ.права, зобов'язують всіх учасників надавати правову безкоштовну допомогу малозабезпеченим особам, обвинуваченим у конкретному випадку у скоєнні кримінальних правопорушень.

Доповнення в інституційний механізм надання безкоштовної юрдопомоги

В даний момент підходи, закладені в вищепереліченому Законі, підтримують і активно розвивають нові КПК та Законі "Про адвокатуру та адвокатську діяльність". Сам по собі інституційний механізм надання безкоштовної юрдопомоги був також доповнений змінами до Цивільного, а також, Цивільного процесуального, ГПК України, а також, Кодексу адміністративного судочинства. На сьогодні, повністю була сформована база різних підзаконних актів, які знадобляться для надання первинної та вторинної юрдопомоги.

Одним з найперших актів, які стосуються вторинної безоплатної юрдопомоги, була постанова Кабміну № 1362 від 28.12.2011 під назвою "Про затвердження Порядку, а також умов проведення конкурсу, в тому числі, вимог до професійного рівня тих адвокатів, які залучаються до надання вторинної правової безоплатної допомоги". Іншою стала прийнята урядова постанова "Про затвердження Порядку з інформування центрів надання вторинної юрдопомоги про випадки затримання осіб", так як даним актом був повністю закріплений обов'язок органів, які уповноважені проводити саме адміністративне затримання або ж затримання органами дізнання, а також, досудового слідства, давати інформацію центрам надання юрдопомоги про затримання, вироблену в межах України.

Постановою КМУ під номером 8 від 11 січня 2012 "Про затвердження Порядку, а також, умов укладення контрактів з адвокатами, які надають вторинну юрдопомогу на постійній основі, а також, договорів з адвокатами, які надають таку допомогу на тимчасовій основі" були затверджені примірні форми контракту та договору, які полягали до кінця 2012 року з адвокатами, що успішно пройшли конкурс і долучені до системи правової безкоштовної допомоги.


Вернутся назад



Вам будет интересно:

Рішення Європейського суду за 2013 рік

Європейський суд на початку 2013 задовольнив заяви деяких громадян проти України на суму більш, ніж один мільйон євро.

Компенсация в 2013 г. вкладов Сбербанка

Многие вкладчики Сбербанка Украины, как и всего бывшего СССР, с огромным нетерпением ждут, когда же все-таки начнется компенсация вкладов.

Інвестуємо в житло ЖБК з толком

Зараз на будівельному ринку житлової нерухомості діють багато різноманітних схем для залучення нових грошових коштів з боку інвесторів.

Захист професіоналами, а також представництво інтересів в суді

Представництво в суді виступає вельми актуальною і популярною послугою. Наша фірма надає послуги цілком на професійній основі у сфері представництва.


  • Комментарии

  • Новости и Публикации
Когда возможен раздел имущества супругов в Украине

Когда возможен раздел имущества супругов в Украине Ни для кого не будет секретом, что в Украине действует положение, которое регулирует взаимоотношение супругов в материальной составляющей брака.

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде Другим способом раздела имущества является присуждение неделимых частей имущества одному из супругов.

Ипотека, раздел супружеского кредита

Ипотека, раздел супружеского кредита Если на момент раздела имущества кредит не погашен, то естественно будет поднят вопрос, о том, кому же платить.

Отступления от принципов равенства при разделе ...

Отступления от принципов равенства при разделе имущественных прав Раздел имущества не поровну - достаточно поширенная практика украинских судов, когда в деле принимает участие знающий свою ...

Правдивые отзывы о юристах

Правдивые отзывы о юристах Отзывы о юридических конторах и отдельных специалистах: юристах, адвокатах не всегда только хорошие, но тем не менее, все ...


  • Голосования






  •  Рекомендации


  • Вопрос к юристу по наследству:



cron
559c09deeff8038dba68d59a70fb5de5