•  Реклама

  •  Время







  • Допомагаємо швидко розлучитися

Допомагаємо швидко розлучитися


  1. Якщо є діти, але немає ніяких взаємних претензій, то спосіб швидко розлучитися є.
  2. Розірвання шлюбу без присутності в суді

Допомагаємо швидко розлучитисяПрактично всі знають, що припинення шлюбу зараз можливо через РАГС (або РАЦС), якщо у подружжя немає дітей. Якщо діти все ж є, то шлюборозлучного процесу в судовому органі ніяк не уникнути (необхідно подавати позов до суду, відбути масу засідань, пережити встановлений термін для того, щоб примиритись, тощо).

Але якщо раптом виникла ситуація, коли Вам раптом знадобилося швидко розлучитися і без отримання згоди чоловіка, Вам треба взяти до уваги такі принципи законності дій:

        
  • - розлучення в швидші терміни, ніж це обмовлялося чинним законом;
  •     
  • - міняти існуючий порядок розірвання шлюбу (наприклад, розлучення в РАГСі замість суду і навпаки) неправильно, це суперечить нашому чинному українському законодавству.

 

Як свідчить адвокатська практика, швидко розлучитися може Вам знадобитися якщо, наприклад, Ви несподівано зіткнулися з такою складною ситуацією в житті, яка не дає Вам можливості якось зволікати у прийнятті даного рішення. Найчастіше до адвоката звертаються за наданням допомоги ті люди, яким треба розірвати шлюб оперативно, у яких це продиктовано вагітністю подруги або ж порушенням вірності кимось із подружжя.

Взагалі, життєвих ситуацій, які є причиною розлучення, зараз безліч, саме тому, причин розлучитися швидко теж дуже багато. У кожному з випадків, коли треба швидко розлучитися, юристи намагаються знаходити індивідуальні підходи для супроводу Вашого шлюборозлучного процесу.

 

Якщо є діти, але немає ніяких взаємних претензій, то спосіб швидко розлучитися є.

Наприклад, закон дозволяє «розважливому» подружжю розлучитися всього за один місяць (приблизно за днів 50 після подачі необхідних документів).

Подібне «швидке» розлучення повинен оформити сам суд, але документ, який потім подається для припинення шлюбу трохи інший. Це зовсім не позовна заява, а обопільна заява подружжя.

Подружжя своєю загальною спільною заявою підтверджує твердий намір розлучитися. А також підтверджує, що у них немає спірних питань. Значить, «звичайний» шлюборозлучний процес їм не потрібен. У даному випадку, у суду немає жодних підстав давати великий термін для примирення, а також, призначати і відкладати засідання, в тому числі, поміркувати про те, яким чином вирішити долю будь-кого з разлучающихся і так далі.

 

Фактично єдине, що треба зробити для якнайшвидшого розлучення - це підписати і засвідчити нотаріальним чином договір (угода) стосовно того, з ким конкретно будуть проживати діти, яку саме участь у забезпеченні та подальшому вихованні дітей приймає член подружжя, що проживає окремо.

У такому договорі (або угоді) спеціально встановлюється розмір аліментів, дата зустрічі, в тому числі, побачення з дітьми.

 

З незрозумілих досі причин даний спосіб розірвання шлюбу маловідомий. На практиці, з сотні розлучень «обтяжених дітьми» максимум один-два будуть проходити в «швидкому» режимі. Хоча самих випадків, коли подружжя змогло прийти до єдиної згоди по всіх «дитячих», а також майнових питань, істотно більше.

Мабуть, найцікавіше, що «звичайний» шлюборозлучний процес займає близько півроку. Є суттєва різниця - півроку або один місяць? Причому, суд в режимі, так званого, «швидкого розлучення» приймає рішення прямо в перше ж засідання (обидва з подружжя з'явилися). При «звичайному» розлученні їх (засідань) відбувається три як мінімум. Три засідання з практично стовідсотковим запізненням початку самого процесу на дві години. Це виглядає дивно, але ми ніяк НЕ бережемо наш час..

 

До слова, судові витрати в цьому випадку однакові, а саме, 0,1% мінімальної зарплати (це трохи більше суми в сто гривень). Так, нотаріальні послуги обходяться дорожче. Але це дешевше багатогодинних очікувань у тісних коридорах судів, серед засмиканих озлоблених людей.

 

Підводячи підсумок, не варто забувати про статтю 109 Сімейного кодексу України, яка регулює «термінове» припинення шлюбу».

Розірвання шлюбу без присутності в суді

Поки розірвання шлюбу без присутності, а також без участі в суді це, мабуть, найбільш поширена категорія справ, розглянутих у наш час судами. При цьому, із загальної кількості розлучень, розірвання без присутності чоловіка, а також дружини або ж обох сторін у суді, на сьогоднішній день взагалі не рідкість. Тобто, розірвання шлюбу без присутності, а також участі в судових засіданнях - це явище знову-таки поширене.

До того ж, процес припинення шлюбу може, в одних випадках, зажадати присутності обох членів подружжя, в інших випадках, - лише одного з них, а в певних ситуаціях, розлучення може бути оформлено без присутності подружжя.

 

Одночасно з цим, це ніяк не означає, що представлений процес буде настільки простий. Ця категорія справ вимагатиме участі кваліфікованого юриста, як і будь-яка інша.


Вернутся назад



Вам будет интересно:

Визнання кредитного договору, який забезпечений заставою недійсним

Тобто, він припускав, що накладення на заставне майно арешту за ст. 1057-1 ЦК застосовується до позичальників - юрособам, а також фізичним особам - підприємцям.

Зачем нужен адвокат при бракоразводном процессе

Семейные адвокаты готовы оградить своих клиентов от нервного перенапряжения, и возьмут весь процесс развода в свои руки.

Проблемне питання евтаназії

Людина, а також її життя і власне здоров'я, честь, а також гідність є в даний момент основною цінністю в усьому світі.

Адміністративні суди, підсудність справ і податкові казуси

Звернення суб'єкта в тих випадках, які не передбачені Конституцією та законами, ніяк не належить до юрисдикції адмінсудів.


  • Комментарии

  • Новости и Публикации
Когда возможен раздел имущества супругов в Украине

Когда возможен раздел имущества супругов в Украине Ни для кого не будет секретом, что в Украине действует положение, которое регулирует взаимоотношение супругов в материальной составляющей брака.

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде Другим способом раздела имущества является присуждение неделимых частей имущества одному из супругов.

Ипотека, раздел супружеского кредита

Ипотека, раздел супружеского кредита Если на момент раздела имущества кредит не погашен, то естественно будет поднят вопрос, о том, кому же платить.

Отступления от принципов равенства при разделе ...

Отступления от принципов равенства при разделе имущественных прав Раздел имущества не поровну - достаточно поширенная практика украинских судов, когда в деле принимает участие знающий свою ...

Правдивые отзывы о юристах

Правдивые отзывы о юристах Отзывы о юридических конторах и отдельных специалистах: юристах, адвокатах не всегда только хорошие, но тем не менее, все ...


  • Голосования






  •  Рекомендации


  • Вопрос к юристу по наследству:



cron
559c09deeff8038dba68d59a70fb5de5