•  Реклама

  •  Время







  • Спадок від іноземного спадкодавця

Спадок від іноземного спадкодавця


  1. Ми, досвідчені фахівці в питаннях спадкування
  2. Розплутування існуючих ниток

Спадок від іноземного спадкодавцяВсе частіше за останні роки маємо справу із запитами тих клієнтів, які пов'язані з спадковими питаннями з іноземним елементом, коли або один з учасників таких правовідносин - іноземець, або об'єкт розташований не в Україні, або сам юридичний факт, що впливає на правові відносини, відбувався за кордоном.

Відносини, які виникають при такому спадкуванні із закордонним елементом, звичайно, пов'язані із зіткненням різних правопорядків, а також, необхідністю вирішувати колізійні питання. Різні підходи стосовно спадкового права в тій чи іншій країні і особливості подальшого застосування іноземного законодавства на практиці, специфіка існуючих норм приватного права в міжнародному масштабі, що діють зараз в Україні, відносно регулювання таких відносин, у тому числі, необхідність вирішувати колізійні питання і вирішувати питання оподаткування- це все зумовлюється складністю подібних справ. Правовий супровід справ щодо спадкування, пов'язаного з іноземним елементом, відрізняє багато нюансів і досить часто складно розібратися в ситуації самим спадкоємцям і зацікавленим особам, або взагалі немає ніякої можливості, тому лише професійна правова допомога може стати запорукою подальшої реалізації законних прав.

Ми, досвідчені фахівці в питаннях спадкування

Ми володіємо досвідом супроводу складних проектів з реалізації прав як іноземних спадкоємців на майно, яке розташоване в Україні, включаючи банківські вклади, також супроводу проектів отримання спадщини з-за кордону. Не останню роль відіграють наші зв'язки із зарубіжними юридичними фірмами, з якими ми тісно співпрацюємо вже зовсім не перший рік, і в професійному відношенні яких ми мали можливість переконатися не раз.

До слова, питання успадкування, при яких іноземний елемент припадає на певні країни СНД і Прибалтики, у тому числі, деякі інші країни, з якими нашою країною було укладено договори про юридичну допомогу у цивільних справах, звичайно, не викликають у спадкоємців великих труднощів по реалізації їх прав.

Дійсно проблемними можуть виявитися такі ситуації, коли спадкування, пов'язане з іноземним елементом, йде з країнами, з якими країною не укладено жодних договорів про надання взаємної юрдопомоги у цивільних справах, наприклад, з країнами далекого зарубіжжя. У подібних випадках, спадкоємцям треба самостійно підтвердити власні зв'язки із спадкодавцем у повній відповідності з існуючим правопорядком, тобто, зуміти довести, що питання спадкоємства повинні регулюватися згідно права іншої країни, зібрати всі потрібні папери з урахуванням вимог законодавства.

В результаті, необхідно, насамперед, бути знайомим з відмітними особливостями існуючого законодавства, згідно з його положеннями, права спадкоємців на спадщину оформляються і практикою його подальшого застосування. Як уже не раз зазначалося, звернення до висококваліфікованих юристів, в подібних випадках, може бути найважливішим ключовим моментом для подальшого успішного вирішення справи.

Розплутування існуючих ниток

До того ж, як свідчить сам досвід одного з наших останніх проектів, які стосуються спадкування із закордонним елементом, часом, абсолютна неможливість, на перший погляд, підтвердження прав спадкоємця на майно, в тому числі, дію законодавства різних держав, а також, повна невизначеність державного врегулювання вирішується шляхом поступового, так званого, «розплутування існуючих ниток» навколо відносин щодо спадкування зі збору всіх підтверджуючих документів відносно резидентського статусу померлого, а також, найретельнішого аналізу колізійних питань та документального оперативного підтвердження необхідності застосувати конкретне законодавство. До слова, ми представляли інтереси клієнта в період переговорів з усіма раніше задіяними установами в процесі спадкування, включаючи банківську установу, дипломатичні та державні установи.

Велике значення також має встановлення довірчих, повністю прозорих відносин з клієнтом, тобто, юридичний радник і клієнт відмінно розуміють один одного і діють в якості однієї команди,так як в таких справах частенько або клієнт виступає громадянином іншої держави, або сама процедура спадкування зобов'язана проходити по закордонному праву. Тобто, клієнт повинен цілком покладатися на власного радника і активніше сприяти йому для подальшого успішного вирішення справи.


Вернутся назад



Вам будет интересно:

Бюро зі спадкових справ

На цьому сайті є не тільки достовірна, а й повна інформація про спадкові справи.

Чи можна працювати з фізичними особами-підприємцями

Верховна Рада України вирішила внести до статті 80 ГПК країни додаткові зміни, які передбачали при припиненні діяльності безпосереднього суб'єкта підприємництва припинення судового провадження.

Закон о сокращении мест для курения: дискриминация или защита?

16 декабря 2012 вступил в законную силу один из наиболее скандальных и неоднозначных законов, принятых на протяжении года украинским парламентом.

Составление иска в суд

Если Вам необходимо судебное решение в Вашу пользу, не медлите, сразу же звоните специалисту и обращайтесь за юридической помощью.


  • Комментарии

  • Новости и Публикации
Когда возможен раздел имущества супругов в Украине

Когда возможен раздел имущества супругов в Украине Ни для кого не будет секретом, что в Украине действует положение, которое регулирует взаимоотношение супругов в материальной составляющей брака.

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде Другим способом раздела имущества является присуждение неделимых частей имущества одному из супругов.

Ипотека, раздел супружеского кредита

Ипотека, раздел супружеского кредита Если на момент раздела имущества кредит не погашен, то естественно будет поднят вопрос, о том, кому же платить.

Отступления от принципов равенства при разделе ...

Отступления от принципов равенства при разделе имущественных прав Раздел имущества не поровну - достаточно поширенная практика украинских судов, когда в деле принимает участие знающий свою ...

Правдивые отзывы о юристах

Правдивые отзывы о юристах Отзывы о юридических конторах и отдельных специалистах: юристах, адвокатах не всегда только хорошие, но тем не менее, все ...


  • Голосования






  •  Рекомендации


  • Вопрос к юристу по наследству:



cron
559c09deeff8038dba68d59a70fb5de5