•  Реклама

  •  Время







  • Відмовляємося від централізованого опалення правильно ...

Відмовляємося від централізованого опалення правильно і по букві Закону


  1. Який же вихід з такої ситуації?
  2. Як Вам зуміти відключитися?

Відмовляємося від централізованого опалення правильно і по букві ЗаконуОстаннім часом відмовитися від централізованої подачі теплової енергії - це більш, ніж актуальна проблема для більшості населення. Природно, що це виявляється з величезною силою з початком нового опалювального сезону.

Фактично, неможливість самостійним чином регулювати опалення власного житла, сплачуючи, при цьому, щомісячно великі суми за надану комунальну послугу поганої якості, м'яко кажучи, сильно дратує.

 

Який же вихід з такої ситуації?

Варіантів багато. Не платити (можливі позови з ТЕЦ) або встановити спеціальне автономне опалення, попередньо відмовившись від послуг централізованих систем.

 

Як Вам зуміти відключитися?

Відповідь на поставлене питання дають Правила з надання послуг централізованого опалення, постачання як холодної, а також, гарячої води і водовідведення, затвердженими 21 травня 2005 постановою українського Кабміну. Відповідно з 24 пунктом даних Правил споживачам надається право відмовитися від отримання централізованого опалення, позбутися поставки гарячої води. Одночасно, сама процедура з відключення регулюється іншим нормативним документом- Порядком з відключення деяких житлових будинків від централізованого опалення, затвердженим наказом українського Міністерства будівництва. Самовільне відключення від тепломережі забороняється (пункт 25 Правил).

 

Порядок містить деякі обов'язкові умови, за виконанням яких стає можливим відключення подачі тепла, а саме:

        
  • - присутність технічної можливості відключення, передбаченої схемою теплопостачання та затвердженої органами місцевого самоврядування;
  •     
  • - забезпечення нормальної та безперебійної роботи всього інженерного обладнання;
  •     
  • - прийняття додаткових заходів щодо дотримання нинішніх вимог будівельних правил в суміжних приміщеннях з питань подальшого проектування житлових будинків, а також опалення, вентиляції;
  •     
  • - у тому числі, дотримання ряду інших норм.

 

Починаючи з 6 листопада 2007р. в цей нормативний документ внесли ще одні зміни, які містять обмеження прав споживачів. Відтепер, можливе відключення від тепломережі тільки всього будинку цілком. В результаті, відмова від теплопостачання якоїсь окремої квартири стає повністю неможливою.

 

Необхідно відзначити, що наведені зміни навряд чи можна назвати законними, вони порушують низку норм, які встановлені законодавчими актами.

Власнику житла треба написати заяву і зуміти передати її на подальший розгляд комісії від місцевих органів. Причому, в заяві вказується причина відключення (висока ціна, погана якість, немає необхідності опалювати). За заявою комісія приймає рішення протягом місяця. Результат буде негативним чи позитивним, дивлячись на виконання умов Порядку, зазначених вище. У разі прийняття негативного для Вас рішення, зверніть увагу на його формулювання.

У тому випадку, якщо ж Вам не відповіли або ж рішення не обгрунтовано, у разі незгоди з раніше прийнятим рішенням, оскаржуйте прийняте рішення до суду, посилаючись на порушення положень Конституції, ЦК та Закону України щодо захисту прав споживачів місцевими владними органами.


Вернутся назад



Вам будет интересно:

Конституционный Суд меняет практику касаемо разделения имущества обоих супругов

Имущество, которое использовалось в коммерческой деятельности кем-то из супругов, не выступает его личной собственностью.

Надання юридичної консультації на території Києва

Реалії нинішнього дня найчастіше ставлять людей буквально в безвихідну ситуацію, коли часом здається неможливим нормальним чином розібратися в чинному українському законодавстві.

Аборт: право на вибір чи вбивство?

Право на аборт виступає однією з найактуальніших проблем для сучасного суспільства.

Згода на виїзд дитини за кордон може і не бути

Без отримання нотаріально засвідченої згоди одного з членів подружжя можливо вивезти дитину до шістнадцяти років з України, якщо другий член подружжя - іноземець, що підтверджується окремим записом про батька у свідоцтві про народження дитини.


  • Комментарии

  • Новости и Публикации
Когда возможен раздел имущества супругов в Украине

Когда возможен раздел имущества супругов в Украине Ни для кого не будет секретом, что в Украине действует положение, которое регулирует взаимоотношение супругов в материальной составляющей брака.

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде Другим способом раздела имущества является присуждение неделимых частей имущества одному из супругов.

Ипотека, раздел супружеского кредита

Ипотека, раздел супружеского кредита Если на момент раздела имущества кредит не погашен, то естественно будет поднят вопрос, о том, кому же платить.

Отступления от принципов равенства при разделе ...

Отступления от принципов равенства при разделе имущественных прав Раздел имущества не поровну - достаточно поширенная практика украинских судов, когда в деле принимает участие знающий свою ...

Правдивые отзывы о юристах

Правдивые отзывы о юристах Отзывы о юридических конторах и отдельных специалистах: юристах, адвокатах не всегда только хорошие, но тем не менее, все ...


  • Голосования






  •  Рекомендации


  • Вопрос к юристу по наследству:



cron
559c09deeff8038dba68d59a70fb5de5