•  Реклама

  •  Время







  • Банки зможуть заарештовувати заставне майно у боржників

Банки зможуть заарештовувати заставне майно у боржників


  1. Визнання неправомірним кредитного договору в якості основного зобов'язання спричинить за собою недійсність договорів

Банки зможуть заарештовувати заставне майно у боржниківВлада бажає надати банку право заарештовувати у боржників заставне майно. На такі дії банк буде володіти правом у разі визнання неправомірним кредитного договору.

Заставу стягнуто не буде, тільки в тому випадку, якщо позичальник встигне протягом тридцяти днів повернути борг.А от якщо позичальник погасити заборгованість по кредиту не встигне, то кредитор зможе з позовом звернутися до суду про стягнення майна. Такі норми стосуються і фізичних осіб- підприємців.

В даний момент, кредитні договори можна визнати недійсними в тому випадку, якщо банк видав без необхідної ліцензії кредит у валюті. «Структура взятих кредитних зобов'язань згідно проблемних позик часто характеризується тим, що банк може стягнути борг лише за рахунок іпотечного або ж заставного майна.

Визнання неправомірним кредитного договору в якості основного зобов'язання спричинить за собою недійсність договорів

Причому, визнання неправомірним кредитного договору в якості основного зобов'язання спричинить за собою недійсність договорів, які були укладені для його забезпечення. Це нерідко призводить до того факту, що, втративши свою заставу, банк втратить реальну ймовірність стягнути борг, - відзначає Ганна Тищенко, яка є радником практики благоприємного вирішення спорів однієї з юридичних фірм.

Новий законопроект змінить дану ситуацію, позбавляючи позичальників від судових позовів з боку.До того ж, він позбавляє банки від серйозних проблем з тими, хто намагається продати майно (реалізувати заставу), яку передано банкам як гарантію виконання зобов'язань.

До того ж, новий законопроект також передбачає, що позичальники більше ніяк не зможуть реалізовувати застави, доки банки оскаржують судові рішення.


Вернутся назад



Вам будет интересно:

Как я нашла адвоката по семейным спорам

Следует не забывать, что из любой ситуации можно найти оптимальный выход, а все жизненные трудности только делают нас сильнее.

Згода на виїзд дитини за кордон може і не бути

Без отримання нотаріально засвідченої згоди одного з членів подружжя можливо вивезти дитину до шістнадцяти років з України, якщо другий член подружжя - іноземець, що підтверджується окремим записом про батька у свідоцтві про народження дитини.

Когда возможен раздел имущества супругов в Украине

Ни для кого не будет секретом, что в Украине действует положение, которое регулирует взаимоотношение супругов в материальной составляющей брака.

Адміністративні суди, підсудність справ і податкові казуси

Звернення суб'єкта в тих випадках, які не передбачені Конституцією та законами, ніяк не належить до юрисдикції адмінсудів.


  • Комментарии

  • Новости и Публикации
Когда возможен раздел имущества супругов в Украине

Когда возможен раздел имущества супругов в Украине Ни для кого не будет секретом, что в Украине действует положение, которое регулирует взаимоотношение супругов в материальной составляющей брака.

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде Другим способом раздела имущества является присуждение неделимых частей имущества одному из супругов.

Ипотека, раздел супружеского кредита

Ипотека, раздел супружеского кредита Если на момент раздела имущества кредит не погашен, то естественно будет поднят вопрос, о том, кому же платить.

Отступления от принципов равенства при разделе ...

Отступления от принципов равенства при разделе имущественных прав Раздел имущества не поровну - достаточно поширенная практика украинских судов, когда в деле принимает участие знающий свою ...

Правдивые отзывы о юристах

Правдивые отзывы о юристах Отзывы о юридических конторах и отдельных специалистах: юристах, адвокатах не всегда только хорошие, но тем не менее, все ...


  • Голосования






  •  Рекомендации


  • Вопрос к юристу по наследству:



cron
559c09deeff8038dba68d59a70fb5de5