прийняти спадщину по розпаювання землі

Форум про недвижимость и земельные участки, покупка-продажа, оформление и получение правовых документов, собственность, защита прав на недвижимое имущество
Правила форума
В этом разделе обсудим все, что касается земли и расположенной на ней недвижимости. С чего начать при оформлении участка. Как продать долю в квартире при несогласии совладельцев. Куда обратиться для оформления брошенного дачного участка. Можно ли продать землю с/х назначения. Как провести приватизацию бывшей общаги. Законы, связанные с земельными участками, довольно часто изменяются, дополняются и т.д. обычному гражданину быть в курсе новшеств очень сложно. Расскажите свою ситуацию, сомнения и недовольства – наши специалисты обязательно помогут.

Галина Іванівна » 27 фев 2017, 14:11

У мене така проблема: мені (Шакун Галина Іванівна) зять ( Золотухін Віктор Ілліч -
помер у травні 2013 року) чоловік моєї рідної сестри (Золотухіна Іванна Михайлівна-
померла ноября 2015 року) залишив заповіт на пай (цей документ на право власності на землю складається із 5.77 га угідь).

Дітей у них не було. Я єдина рідня була для них. Я їх і поховала і памятники поставила.
Питання таке. Зять залишив пай мені я його переоформила в 2014 році. Але документів на той час на увесь земельний пай не було. Документи згідно закону давали тільки на угіддя. А на сіножаті і пасовища не давали.У мене є документи на угіддя. Але в березні 2016 року була перераспайовка пасовищ і сіножать.Тепер щоб мені це ще дооформити треба у натаріуса взяти виписку про спадщину. Але вона не дає. (Каже що пасовища і сіножаті в заповіті не написані і тому не дає виписку про спадщину, каже ви не є кровним родичем. Але зять жив із моєю рідною сестрою ( у мене свідоцтво про одруження), і я була для них найрідніша). Але на той час була тільки розпайовка угідь і на них видавали документи (земельний пай), а на сіножаті і пасовища не давали. Тому такого документа у зятя не було. Але є документи першоначальні в яких КСП давало акти кому і скільки належить і там написано скільки належить землі всього 8.60 га, із яких 5.77 га угіддя. А ці гектари (що залишись) розпайовали в березні 2016 року тому і в зятя на них офіційних документів не було (бо він помер в 2013 році). Однако мені треба ці гектари оформити на сестру ((Золотухіна Іванна Михайлівна-померла ноября 2015 року), але вона померла. А переразпайовка була в березні 2016 року.
От тепер не знаю як мені дооформити ті гектари. Допоможіть. Фермери, які орендують цю
землю нею користуються безкоштовно. Так їм можна користуватися без документів, а
мені ні. Де ж тут правда. І таких , як я, мені сказала нотаріус , по одному лише КСП
"Росія" - (так називався тоді колгосп ) 15 чоловік. А взяти по району, області і т.д. ЦЕ ж
тобі наяву корупція. Наживаються. А нам голодранцям зась. Яким по праву належить.
Як знайти цей закон щоб якось доказать і оформити по праву цю землю. Щиро
дякую. Чекаю на відповідь.
березень 2017 рік.
Галина Іванівна
 


Николай Пономарев » 28 фев 2017, 07:26

Раджу Вам звернутись за правовою допомогою до адвоката по спадковим питанням, оскільки потрібно бачити сам заповіт та ті документи, які Ви маєте на пай (земельну ділянку). Тут на форумі є досить сильний адвокат по спадщині - Приймак С.М., спробуйте попасти до неї на прийом.
Аватара пользователя
Николай Пономарев
Пользователь со стражем
Пользователь со стражем
 
Откуда: Киев
Зарегистрирован: мар 2013


Вернуться в Недвижимость и Земля

cron