Чи буде виморочена нерухомість, якщо існує спадкоємець за за

Форум про недвижимость и земельные участки, покупка-продажа, оформление и получение правовых документов, собственность, защита прав на недвижимое имущество
Правила форума
В этом разделе обсудим все, что касается земли и расположенной на ней недвижимости. С чего начать при оформлении участка. Как продать долю в квартире при несогласии совладельцев. Куда обратиться для оформления брошенного дачного участка. Можно ли продать землю с/х назначения. Как провести приватизацию бывшей общаги. Законы, связанные с земельными участками, довольно часто изменяются, дополняются и т.д. обычному гражданину быть в курсе новшеств очень сложно. Расскажите свою ситуацию, сомнения и недовольства – наши специалисты обязательно помогут.

Сергей987 » 05 июл 2019, 10:05

Особа має право власності на половину будинку. При цьому живе в усьому будинку. Власник іншої половини помер. За заповітом є спадкоємець, але він не вступив в спадщину протягом пів-року (вже і рік пройшов після смерті спадкодавця). Спадкоємець теж помер. У нього є син. Син живе в іншому населеному пункті і він не хоче займатися цією спадщиною. Територіальна громада подала позов на визнання спадщини відумерлою. Особа (власник першої половини будинку) зацікавлений в тому, щоб виморочення не відбулося - вiн хоче i надалi жити у всьому будинку. Можлива проблема полягає в тому, що спадкоємець не вступив в спадщину протягом пів-року. От якби він подав заяву на спадок, то все було б понятно - спадок вже належав би йому вічно. А в даному випадку незрозуміло - чи визнає суд половину будинку вiдумерлою спадщиною? Син спадкоємця не хоче займатися цією спадщиною, а значить не хоче вступати в справу стороною. Можливо власник першої частини повинен написати заяву з проханням вступити стороною справи, як співвласник нерухомості, і подати заяву, в якiй просить звернути увагу на наявність спадкоємця та не порушувати його прав шляхом виморочення? Повторюю - власник першої половини хоче, щоб виморочення не вiдбулося.
Сергей987
Простой посетитель
Простой посетитель
 
Зарегистрирован: июл 2019

Вернуться в Недвижимость и Земля

cron