Отказывают в выдаче свидетельства о рождении ребенка

Все по алиментам, лишению родительских прав; установление отцовства, опекунство, усыновление, пособия и прочее
Правила форума
Проблемы могут возникнуть в любой семье, и не редко, они заканчиваются разводом. Вот с этого момента, возникает масса вопросов. Как делить имущество, есть ли разница между гражданским и официальным браком, кому достанутся дети, почему такие маленькие алименты и т.д. Развод – это трудный и болезненный процесс, который можно хоть как-то облегчить, проконсультировавшись со специалистом. Если вы попали в подобную ситуацию или возникли другие вопросы по поводу семейного права – пишите на форум! Здесь вам дадут дельные советы и рекомендации, подскажут, как поступить и чего ожидать.

Гость » 20 июл 2018, 00:06

Помогите, пожалуйста!!! Родился второй ребенок у дочки! Мальчику всего 10 дней, а вокруг него кипят не шуточные страсти! Ездил с дочкой в Подольский ЗАГС, чтобы получить свидетельство о рождении ребенка, а там сказали, что без отца ребенка, его ИНН кода и паспортных данных, ребенка зарегистрировать могут только с прочерком в графе отец. С мужем дочь не проживает уже шестой месяц. Ребенок от него, но он говорит, что это не его сын, поэтому он отказывается предоставлять свои паспортные данные и идентификационный код! Дочь и ее "благоверный" в официальном браке до сих пор, но находятся в стадии развода. На содержание первого ребенка (его же девочка один год и пять месяцев) не дает ни копейки уже 5-ть месяцев. Как получить свидетельство о рождении ребенка без участия горе-отца, который не дает своих данных?!! В ЗАГСе сказали, что если зарегистрируют без отца, то потом у ребенка будут проблемы с получением паспорта! Как сделать правильно? Посоветуйте, пожалуйста!
Гость
 


Ксенія Левченко » 23 авг 2018, 22:12

Для тих, хто хоче відмовитися від дитини, потрібно знати одну важливу річ, що, навіть втративши батьківських прав, батько зобов’язаний платити аліменти. Не сплачують аліменти лише в деяких виняткових випадках. Відмова від дитини батьком провадиться в судовому порядку. Потрібно написати заяву, в якій пояснюється причина, по якій батько відмовляється від дитини. Заява має бути завірене нотаріусом. Якщо причина відмови полягає в тому, що є підозри, що дитина від іншої людини, потрібно обов’язково зробити тест на ДНК, без цього тесту прохання не приймуть. Звільнити від аліментів батька, який відмовився від дитини, можуть у разі, якщо мати дитини подала зустрічний прохання, а дитину хоче усиновити інший чоловік.
Аватара пользователя
Ксенія Левченко
Простой посетитель
Простой посетитель
 
Зарегистрирован: авг 2018
Телефон: +380972964800


Ксенія Левченко » 24 авг 2018, 16:44

Стаття 122. Визначення походження дитини від матері та батька, які перебувають у шлюбі між собою
1. Дитина, яка зачата і (або) народжена у шлюбі, походить від подружжя.

Походження дитини від подружжя визначається на підставі Свідоцтва про шлюб та документа закладу охорони здоров'я про народження дружиною дитини.
Аватара пользователя
Ксенія Левченко
Простой посетитель
Простой посетитель
 
Зарегистрирован: авг 2018
Телефон: +380972964800


Ксенія Левченко » 24 авг 2018, 16:47

1. За відсутності заяви, право на подання якої встановлено статтею 126 цього Кодексу, батьківство щодо дитини може бути визнане за рішенням суду.

2. Підставою для визнання батьківства є будь-які відомості, що засвідчують походження дитини від певної особи, зібрані відповідно до Цивільного процесуального кодексу України.

3. Позов про визнання батьківства може бути пред'явлений матір'ю, опікуном, піклувальником дитини, особою, яка утримує та виховує дитину, а також самою дитиною, яка досягла повноліття.

Позов про визнання батьківства може бути пред'явлений особою, яка вважає себе батьком дитини.

4. Позов про визнання батьківства приймається судом, якщо запис про батька дитини у Книзі реєстрації народжень вчинено відповідно до частини першої статті 135 цього Кодексу.
Аватара пользователя
Ксенія Левченко
Простой посетитель
Простой посетитель
 
Зарегистрирован: авг 2018
Телефон: +380972964800


Ксенія Левченко » 24 авг 2018, 16:55

ідповідно до ст.13 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану», глави 1 розділу ІІІ Правил у вашому випадку для отримання свідоцтва про народження дитини одночасно з заявою про державну реєстрацію народження дитини необхідно подати:

1) паспорти батьків або одного з них.

Якщо паспорт одного з батьків з поважних причин не може бути пред’явлений, то орган державної реєстрації актів цивільного стану не вправі відмовити в реєстрації народження дитини, в такому разі відомості про другого з батьків зазначаються на підставі свідоцтва про шлюб.

2) свідоцтво про шлюб.

За відсутності свідоцтва про шлюб підтвердженням зареєстрованого шлюбу може бути відмітка про його державну реєстрацію в паспортах матері та батька дитини.

3) медичний документ, яким підтверджено народження дитини.

У даному випадку – медичне свідоцтво про народження форми № 103/о, що видається в пологовому будинку.
Аватара пользователя
Ксенія Левченко
Простой посетитель
Простой посетитель
 
Зарегистрирован: авг 2018
Телефон: +380972964800


Вернуться в Семейное право

cron