Орендодавець захопив майно орендаря

Квалификация преступлений, амнистия и помилование, уголовный процесс, уголовно-исполнительное право, следствие и прокуратура, суд
Правила форума
В данном разделе вы можете получить квалифицированную помощь специалиста в вопросах квалификации преступления, определения его тяжести. Узнаете, какое наказание за данное преступление предусмотрено. Вы можете задавать вопросы о личных ситуациях, например: есть ли шанс у вашего родственника получить условный срок наказания, или с какого возраста наступает ответственность за преступления. А также, делитесь своим возмущением по поводу несправедливого наказания, на ваш взгляд или ненадлежащего отношения со стороны прокуратуры и следствия.

eamikh » 05 окт 2013, 10:14

Добрий день! В мене така ситуація.
Я орендувала досить тривалий строк (понад два роки) квартиру і використовувала її в якості офіса свого підприємства.
Орендодавець не зареєстрований підприємцем. Договір оренди на кожний рік заключався окремо. Перші два роки заключали договір оренди у присутності брокера (представника АН) на фірмовому бланку АН із мокрою печаткою. На третій рік брокера не запрошували, а орендодавець написав на попередньому договорі, що оренду продовжено ще на рік. Договір не посвідчений нотаріально і ніде не зареєстрований.
Орендну плату я сплачувала наперед готівкою сам на сам із орендодавцем, за що він давав розписки.
Трапилось так, що дитина моя попала у лікарню за декілька днів до того дня, коли я сплачую оренду за місяць наперед, я лежала із нею, тому що дуже тяжкі були травми (у політравмі).
Із лікарні, коли вже пройшло днів 5 після строка сплати, я подзвонила орендодавцю, що цей місяць оренди буде останнім, бо дитина хвора і ще буде хворіти після виписки із лікарні і я буду працювати дома, тобто я попередила орендодавця усно за місяць наперед із запізненням на декілька днів (в договорі оренди написано попередити за місяць).
Потім ми виписались із лікарні, і через тиждень десь ми із моєю мамою прийшли до квартири перевірити, чи все на місці. В квартирі знайшла записку від орендодавця, що він буде тільки через тиждень.
Я залишила гроші за останній місяць оренди на столі, бо ми часто так робили - я залишала гроші просто в квартирі, а орендодавець заходив і забирав.
Після того пройшов тиждень, я знов пішла до квартири, а там вже на вхідній двері був новий додатковий замок і в квартиру я не попала.
В квартирі залишилось моє майно (кухонний уголок, посуда, столи, стільці, принтер, роутер, пилосос, оригінали документів мого підприємства, моя трудова книжка, оригінал діючого договора оренди,всього добра на суму більше 20 тис грн). Доречі, і розписки за весь період оренди теж там залишилися.
Я подзвонила орендодавцю і він сказав, що поставив замок, тому що я була в лікарні і щоби нічого не трапилось із речами в квартирі. Тоді я сказала, що це брехня, бо я була в квартирі вже після виписки із лікарні і залишала йому гроші. Він на це отказав, що ніяких грошей не було і я йому винна за 2 місяці - за той місяць, що не платила і ще наперед, бо так в договорі оренди написано - попередити за місяць, а я, мовляв, не попереджала. І якщо я не згодна, то моє майно буде залишатись а заставі, але він ще ставить мене на счьотчик, та ще хоче пеню якусь (про пеню в договорі оренди не було).
Десь три дні ми сперечались по телефону, потім я написала в міліцію заяву із проханням відкрити кримінальне впровадження, бо в мене незаконно захопили документи і майно в заставу на суму понад 20 тис грн, хоча застава не передбачена договором оренди.
В мене до вас такі запитання:
1. Чи є в описаних подіях склад злочину
2. Що далі робити мені? Міліція відмовляє мені в порушенні кримінального провадження, але ж серед речей оригінали документів підприємства і чому ж це не злочин? І що робити, якщо виявиться, що орендодавець вже вивіз меблі і документи і якщо навіть міліція зайде в цю квартиру, там вже нічого не буде і виявиться, що улік немає? Дуже дякую за увагу та відповідь
eamikh
Простой посетитель
Простой посетитель
 
Зарегистрирован: окт 2013

Вернуться в Уголовное право

cron