Земельні спори

Общение специалистов между собой, дискуссии юристов, обмен профессиональными мнениями и опытом, обсуждение правовых норм, новостей законодательства и коллизий, разбор спорных юридических ситуаций
Правила форума
Дорогие постояльцы нашего портала! Как и в любой другой профессии, у юристов, возникает масса вопросов, возмущений и сомнений в процессе работы. Предлагаем вам обсуждать все волнующие вас вопросы в этом разделе нашего форума. Делитесь своими мыслями, новостями. Обсуждайте какие-либо изменения в законах, рассказывайте об интересных случаях из вашей практики. Здесь, вы можете быть уверенны, что вас поймут, поддержат и, если нужно – посоветуют.

Олександр » 18 фев 2016, 16:41

Доброго дня,земельні відносино приватних ділянок, земельна ділянка зреєстровано у реєстрі прав власності,є витяг з ДЗК,і звісно державний акт.
На сусідній ділянці землевпорядна організація вивела межі сусіду так що його ділянка робить накладку на землі селищної ради, а також і на сусідню ділянку,звичайно сусід Іванов не згідний з накладкою на свою ділянку,у сусіда Петрова є лише дежевний акт,але він не зенесений в ДЗК і не зареєстрований у реєстрі на право власності,один плюс що ві скоріше зробив приватизацію.Як вийти без судової тяганини з цього спору
Олександр
 


Дмитрий Зенкин » 28 фев 2016, 16:31

Шановний молодий фахівець, який має намір стати у майбутньому юристом, повинен самостійно розв'язувати домашні завдання, а не питати у старших колег на юридичних форумах. Підкажу, подивіться Земельний кодекс, а також подумайте над вирішенням земельного спору у позасудовому порядку, шляхом звернення до органів місцевого самоврядування.

Законодавством визначено, що самовільне зайняття земельної ділянки – це будь-які дії, котрі свідчать про фактичне використання земельної ділянки за відсутності відповідного рішення органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування про її передачу у власність або надання у користування (оренду) або за відсутності вчиненого правочину щодо такої земельної ділянки, за винятком дій, які відповідно до закону є правомірними.

Крім того, законодавство України передбачає можливість відновлення меж земельної ділянки на місцевості. Відновлення здійснюється на підставі раніше розробленої та документації із землеустрою. У разі відсутності такої документації розробляється технічна документація із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).
Аватара пользователя
Дмитрий Зенкин
Правозащитник
Правозащитник
 
Откуда: Киев, Украина
Зарегистрирован: фев 2013
Телефон: +38067 986-15-40


Вернуться в Общение юристов

cron