Спадкування не приватизованної земельної ділянки

Вступление в наследство, сроки принятия наследства, оспаривание завещания, установление юридических фактов и другое
Правила форума
Этот раздел предназначен для любых вопросов, касаемых наследования недвижимости и имущества. Здесь вы узнаете: каковы сроки и стоимость вступления в наследство, какие могут возникнуть трудности, и как их решить. Что делать, если сроки истекли. Кто не имеет права на наследование. Как правильно составить завещание. Можно ли его оспорить. Что такое дарственная. Как ее оформить, чтобы не возникло трудностей в дальнейшем. Как приватизация влияет на наследство. Вопросов может возникнуть масса, наши специалисты помогут их разрешить.

Георгій » 03 мар 2017, 13:53

Мене звати Георгій. Моя улюблена тітонька вирушила в інший світ. Ми були в чудових стосунках, тому в якості спадкоємця вона вказала мене, мені дістався її будинок. Але є проблема. А саме, земля. Вона - не приватизована, тому не розумію, чи можна успадкувати земельну ділянку, яка не була приватизована за життя?!

Я маю право успадковувати цю землю? Як взагалі бути в даній ситуації? Наперед вдячний за фахову відповідь!
Георгій
 


Дмитрий Зенкин » 03 мар 2017, 17:05

Поспішаю Вас заспокоїти, Георгій. Земля під будинком тепер також є тим майном, яким Ви можете користуватися. Не дивлячись на те, що ця територія не приватизована, законодавець дозволяє її використовувати. Адже, на ній стоїть будинок, що він коштує без території, на якій знаходиться? Але, оформити право власності на земельну ділянку в порядку спадкування можливо лише у разі, якщо право власності на неї було оформлено спадкодавцем належним чином, іншими словами, - є документ, який підтверджує зазначене право власності.

Проте я, як юрист по спадковим питанням, настійно рекомендую Вам, після оформлення спадщини, зайнятися приватизацією землі. Щоб надалі у Вас сумнівів і подібних питань не виникало. Що стосується землі, Ви можете використовувати не тільки ту ділянку, на якій стоїть будинок безпосередньо, а й землю, де розташовані господарські будівлі будь-якого типу.

Окрім того, зветраю увагу й на те, що у моїй адвокатській практиці часто трапляється, що рішення про приватизацію земельної ділянки прийнято, але спадкодавець оформити відповідний державний акт або свідоцтво про право власності не встиг. У такому випадку спадкоємцеві необхідно звернутись за правовою допомогою до адвоката та разом із ним ініціювати подання до суду (юрист підготовить позов про визнання право власності на земельну ділянку у порядку спадкування, збире та подасть докази).
Аватара пользователя
Дмитрий Зенкин
Правозащитник
Правозащитник
 
Откуда: Киев, Украина
Зарегистрирован: фев 2013
Телефон: +38067 986-15-40


Вернуться в Наследство, завещание, дарение

cron