• отзыв почему стоит выбрать адвоката приймак
  • статья адвоката по наследству
  • видео-отзыв по делу об установлении юридического факта
  • отзыв про адвоката по банковскому спору
  • отзыв об адвокате светлане михайловне приймак
  • адвокат помогла с решением земельного вопроса
  • обращение к оппонентам
  • отзыв про юриста по наследственному делу
  • скидку на юридические услуги адвоката
  • отзыв об адвокате по наследственному делу
  • отзыв об семейном адвокате по делу об уменьшении размера алиментов
  • отзыв об адвокате светлане приймак по кредитному спору
  • статьи и публикации частного адвоката
  • благодарность адвокату в виде отзыва Клиента
номер телефона адвоката

Підстави для виселення небажаного мешканця

Статті на сайті

    Виселити людину із займаної нею житлоплощі не так вже й складно: просто потрібно закликати на допомогу юриста.
     

Дізнатись особливості:

Кого взагалі можливо виселити із помешкання

Приклад по виселенню із житла

      Наведемо приклад. Нехай власники квартири - колишнє подружжя, нині знаходиться в розлученні. Оскільки, обидва мають рівні права на житло, то жоден з них не може виселити другого, зняти його з реєстрації чи іншим чином перешкоджати користуватися квартирою. Втім, будь-який з власників може виселитися за власним бажанням. Звичайно, для того, щоб ефективно використовувати норми права в конкретній ситуації, потрібна допомога кваліфікованого юриста та/або проста юридична консультація адвоката.
      Адвокат Світлана Приймак тривалий час займається питаннями виселення та знає усі нюанси цього процесу, може виступати як на боці особи, яка бажає виселити іншу особу, так і на боці особи, яку виселяють з помешкання. Як показує практика, адвокат у справах про виселення видіграє важливу роль. Зокрема, наведемо декільки прикладів з особистої колекції судових справ:


     
Детальніше про подробиці з питання:

Зняття власника житла з реєстрації: можливості та підстави

Виселення із житла НЕ власника

Виселення мешканців

      На сам перед зазначимо, що підстави для виселення НЕ власника в судовому порядку також досить обмежені. Так, заяву до суду можна подати за допомогою адвоката, якщо громадянин безвісти пропав. У ряді випадків можна спробувати позбавити громадянина права власності або права користування - але для цього потрібні вагомі підстави.

      А ось виселити особу, яка має права користування приміщенням, за допомогою досвідченого юриста порівняно нескладно. Справа в тому, що власник житла має право безперешкодно ним користуватися. Незаконні мешканці порушують це право - і закон стає на бік власника житлового приміщення.

      Хто має право проживати в будь-якому приміщенні? По-перше, сам власник приміщення. По-друге, члени його сім'ї. По-третє, тимчасові жителі - ті, хто проживає (і навіть, зареєстрований) з відома і дозволу господаря, не будучи при цьому його родичем. Це може бути, наприклад, особа, яка доглядає за недієздатним членом сім'ї. Нарешті, по-четверте, проживати в приміщенні можуть орендарі - ті, хто уклав з господарем договір оренди. Інші особи, відповідно, не мають права проживати в приміщенні (крім кількох, визначених законом винятків).

      Закон визначає, що члени сім'ї власника мають право проживати в приміщенні, яке є власністю, і вільно ним користуватися. Це право випливає з самого визначення сім'ї: сім'єю вважаються особи, які проживають разом із власником, які перебувають з ним у родинних стосунках і ведуть з ним спільне господарство. Термін «проживають разом» передбачає проживання в одному житловому приміщенні. Отже, члени сім'ї не мають заповнювати будь-які документи, укладати договори з власником і іншим чином підтверджувати право проживання в даному приміщенні - воно і так є. Уточнимо, що членами сім'ї в очах закону вважаються тільки близькі родичі - чоловік, батьки, діти. Інші родичі можуть мати право на проживання лише у випадку ведення спільного з власником господарства.

      Зазначимо, що якщо сімейні відносини припиняються, то право проживання також припиняється. Приміром, у власника є повнолітня дитина, що проживає окремо в перебігу декількох років. Або мешкає в одній з ним квартирі, але не веде спільне господарство. Ця дитина не має права користуватися приміщенням власника - принаймні, не в якості члена сім'ї. Відокремившись, він отримує новий статус - тимчасового жителя.

      По суті, тимчасовий мешканець має ті ж права і обов'язки, що і члени сім'ї власника - принаймні, по відношенню до власності. Так, власник не вимагає з них якої б то не було оплати, вони не повинні укладати договір із власником. Однак, з юридичної точки зору, різниця в положенні істотна. Так, виселити члена сім'ї значно складніше, ніж тимчасового жителя. Так, якщо тимчасовий житель не проживає в приміщенні більше півроку і при цьому не бере на себе частину витрат з користування житлом, то будь-який суд швидко позбавить його права проживання або реєстрації в даному приміщенні. Тим більше, якщо тимчасовий житель завдає шкоди приміщенню, заважає проживанню в ньому інших осіб, порушує громадський порядок.

      Якщо особа проживає у квартирі без законних на те підстав, то виселити його не важко: достатньо подати заяву до суду. Навіть, якщо особу прописано в квартирі, але не є її власником (або одним із власників), то її все одно можна виселити через суд.

      Заяву про виселення потрібно буде подати до суду за місцем реєстрації мешканця (якщо воно відоме) або за місцем знаходження житлового приміщення - куди буде зручніше. Якщо місце реєстрації та проживання збігаються, то заява подається за місцем розташування квартири або будинку.


Зняття з реєстарації за заявою власника

Примусове виселення за заявою

      Зняття з реєстрації - окрема тема, про яку варто поговорити у іншій публікації або на окремій консультації з юристом. Очевидно, що для цього слід підготувати відповідну заяву. У заяві, серед іншого, власник повинен вказати обставини справи і свої вимоги. Він має право вимагати примусового виселення мешканця. Також закон дозволяє власнику вимагати зняття з реєстрації мешканців, їх примусове виселення (звісно, у певних випадках). Крім того, власник може претендувати на відшкодування збитків, якщо мешканці заподіяли якісь збитки, наприклад, зіпсували меблі, зламали сантехніку і так далі. Якщо під час проживання мешканці не здійснювали певні договором платежі - наприклад, комунальні - відшкодування боргів, що накопичилися також можна вимагати в судовому порядку. Якщо, серед іншого, власнику житла було завдано моральну шкоду, він може зажадати його компенсації.

      Звичайно, для того, щоб грамотно сформулювати свої вимоги і реалістично оцінити величину компенсації, краще звернутися за допомогою до досвідченого юриста. До речі, послуги сімейного юриста будуть доречними й у інших питаннях виселення із житла. Він підкаже, як правильно скласти позовну заяву і представлятиме інтереси клієнта в різних інстанціях, у тому числі, в суді. Відзначимо також, що без доказів заява не буде задоволена - отже, позивач повинен надати вагомі свідчення того, що мешканець не має права проживати в даному приміщенні. Юрист допоможе зібрати доказову базу.


Виселення з орендованого помешкання

Виселення орендаря

      Як відомо, орендарі можуть проживати в приміщенні на підставі договору оренди. Більше того, цей договір може бути складено, як письмово так і усно. Якщо він був укладений на певний термін - наприклад, на рік - то після закінчення цього договору орендар зобов'язаний залишити приміщення. Виняток, якщо дію договору було продовжено за обопільною згодою.
      Припустимо, що договір був укладений на невизначений термін, проте виникла необхідність у припиненні договору оренди, наприклад, власник вирішив продати квартиру. У такому випадку, власник зобов'язаний попередити орендаря не пізніше, ніж за три місяці до передбачуваного виселення.
      Якщо орендар або члени його сім'ї порушують правила співжиття, псують приміщення, не виплачують орендну плату або не здійснюють інші платежі, визначені договором, то власник може зажадати негайного виселення. Якщо орендар відмовляється виселитися, власник звертається до адвоката та через суд може виселити його у примусовому порядку.


     
Також на цій сторінці Ви можете дізнатись детальніше про те, яка:

Практика Європейського суду з прав людини по виселенню

      Таким чином, виселити із помешкання (квартири чи будинку) можливо практично будь-яку особу (члена родини, орендаря, іншу особу, яка не має родинних зв'язків, тощо). Це у деякій мірі пов'язано також із тим, що реалізація встановлених конституційних гарантій, поряд з іншими, відображається в збереженні житла за його власниками без обмежень, та в гарантії збереження житла в державному та комунальну житлову фонді за тимчасово відсутніми громадянами протягом шести місяців, членів сім’ї власника жилого приміщення протягом року.
      Про те, щоб це зробити правильно, слід не тільки грамотно сформулювати свої позовні вимоги за допомогою юриста, алей довести свої обґрунтування за допомогою відповідної доказової бази, пройти складну досудову процедуру з урегулювання спірних питання та попередження особи, яку бажаєте виселити.


      Звертайтесь, всі юридичні питання я, як досвідчений адвокат у цих справах, візьму на себе та зроблю все можливе, щоб як найшвидше виселити небажаного мешканця із житла або, якщо цього потребує Клієнт, не дам законної можливості провести процедуру виселення зацікавленій у цьому особі.
      Окрім цього, Ви можете ознайомитьсь із відео-відгуком про роботу адвоката з питання виселення, що залишила Клієнт.





Інші статті юриста:

Більше статей

юридическая помощь гражданам


юридическая помощь бизнесу


- Грамотно и профессионально, по-деловому, без пиара и заносчивости, компетентно и индивидуально. Юридические услуги и результат. ...


- Знать свою работу и уметь отстаивать права своего Клиента - это то, чем руководствуется адвокат Светлана Приймак в своей деятельности. ...


Відгуки про юриста
отзывы об светлане приймак
   Высокий уровень компетентности в решении вопросов любой сложнсти. Хочу выразить благодарность частному юристу Приймак Cветлане Михайловне за сотрудничество - прежде всего готовность помочь и ответственность в решении вопросов.
   Вы меня приятно удивили своим высоким уровнем компетентности и человечностью в общении. Обязательно обращусь к вам снова при необходимости.
Акції на юридичні послуги

Скидки на юридические услуги


-

орнамент


Більше загальних статтей

-

Більше сімейних статтей

-

Більше судової практики

-

Більше консультацій



-

-
Випадкове на сайті юриста

-
Звернення до адвоката


Тема звернення:

Ваше ім'я:




Текст Вашого звернення:
(викладіть суть Вашого звернення до юриста)



Контактний телефон: Контактний Email: