USER_AVATAR
Ткаченко Артем
Простой посетитель
Простой посетитель
 
Юрист: не юрист
Телефон: 88179461351
Архивы
+ Октябрь 2024
+ Сентябрь 2024
Реклама
Новые темы на форуме
Поиск блогов

Фид

Питання вакцинації при перетині кордонів

Постоянная ссылка Ткаченко Артем 06 окт 2024, 10:34

У 2024 році питання вакцинації від COVID-19, що впливає на можливість міжнародних поїздок, продовжує залишатися актуальним. В умовах динамічних вакцинаційних програм і змінюваних правил перетину кордону, правове підґрунтя цього питання стає все більш складним та багатошаровим.

Перш за все, розглянемо міжнародні угоди та конвенції, що регулюють питання вакцинації при перетині кордонів. Важливо відзначити роль Міжнародних медико-санітарних правил (ММСП) 2005 року, затверджених рішенням ВОЗ, які вс...

[ Продолжено ]

0 Comments Просмотрено 1388 раз

Питання відповідальності за воєнні злочини

Постоянная ссылка Ткаченко Артем 20 сен 2024, 15:10

В умовах сучасної глобальної політичної турбулентності питання відповідальності за воєнні злочини набуває особливої актуальності, особливо для держав, що страждають від збройних конфліктів, таких як Україна. В світлі подій останніх років, українські правники знову і знову постають перед питаннями, які стосуються не лише доказування, а й ефективного притягнення до відповідальності осіб, що вчинили злочини проти людяності і інші серйозні міжнародні правопорушення.

Міжнародне право надає Україні кіл...

[ Продолжено ]

0 Comments Просмотрено 365 раз

Дотриманням принципу верховенства права

Постоянная ссылка Ткаченко Артем 16 сен 2024, 12:35

Суперечливе питання щодо стану законності та правопорядку в Україні залишається актуальним і в 2024 році. Проблеми з дотриманням принципу верховенства права виникають з огляду на ряд факторів, які мають глибокі корені у політичній, економічній та соціальній площинах.

По-перше, це питання пов’язане з недосконалістю законодавства та недостатньою його адаптацією до нових викликів. Часті зміни у законодавстві, зокрема у Податковому кодексі України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2755-17), створюють си...

[ Продолжено ]

2 Comments Просмотрено 470 раз